13°C
Mostar 16°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 16°C
Bihać 15°C

08.04.2024 / 10:31 Crna hronika - Oglasio se MUP

Detalji napada u Stocu: Auto izgurali s ceste, mladiće tukli palicama

Detalji napada u Stocu: Auto izgurali s ceste, mladiće tukli palicama
Foto: Facebook / Nerin Dizdar
Grupa od desetak osoba sinoć je kod Stoca bejzbol palicama i bakljama napala četiri mladića.

Iz MUP-a HNK-a navode da je noćas, oko 00.10 sati, M.A. (2004.) iz Poplašića - Stolac prijavio da je upravljao vozilom marke Mercedes magistralnom cestom iz Mostara prema Stocu, kada je u mjestu Masline Stolac došlo do udara u zadnji dio njegovog vozila od strane vozila VW Golf V, NN registarskih tablica.

- Uslijed udara njegovo vozilo je stjerano s ceste pred bivši dom. Iza vozila VW Golf stala su još dva vozila, vozilo marke BMW i VW Passat iz kojih je izišla grupa od oko 10 osoba, maskirani i s bejzbol palicama.

Dodaje se da su palicama lupali po njegovom vozilu, bacali baklje te nasrnuli na osobe koje su se skupa s njim nalazile u vozilu, nakon čega su ih palicama udarali po čitavom tijelu.

- Nakon toga su se vozilima udaljili u nepoznatom smjeru. Zajedno s podnosiocem prijave u vozilu su se nalazili E.G. (2003.) iz Stoca, D.B. (2002.) iz Gorice-Stolac i F.B. (2006.) iz Gorice-Stolac. Sva četvorica su zadobila povrede nepoznatog stepena, te im je ukazana pomoć u DZ Stolac, nakon čega je D.B. upućen na CUM Mostar, dok su E.G., M.A, i F.B. upućeni u RMC dr. Safet Mujić Mostar. Lice mjesta je osigurano od strane policijske patrole PS Stolac do jutarnjih sati kada će se vršiti uviđaj – navodi se u izvještaju.

Iz FK Iskra Stolac napisali su na svojoj Facebook stranici kako su napadači dio navijačke grupe Ultras, naglasivši da su među povrijeđenima tri igrača Iskre i jedan maloljetni dječak.

O ovom slučaju oglasio se i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar, napisavši na društvenim mrežama da je pretučeno četvero povratničke djece te da ovakvo nasilje hitno mora biti najstrože kažnjeno.

- Predugo, već preko 25 godina kada su napadi na povratnike u pitanju slušamo fraze o 'istragama u toku' i 'nepoznatim počiniocima'. Dosta je više. Nasilje nad povratnicima mora biti odmah sankcionisano. Od MUP-a i Tužilaštva očekujem reakciju, brzu istragu, privođenje i osudu kriminalaca - ništa manje od toga. Krug mogućih počinioca nije posebno veliki – poručio je ministar.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo