16°C
Mostar 18°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 17°C

17.04.2024 / 12:02 BiH - Sarajevo

Ministar Isak podržao rad Saveza ratnih vojnih invalida u FBiH

Ministar Isak podržao rad Saveza ratnih vojnih invalida u FBiH
Foto: FMUP
Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak primio je danas u posjetu predsjednika Saveza ratnih vojnih invalida u Federacije Bosne i Hercegovine Esada Delića.

Na sastanku su razgovarali o aktuelnoj političkoj i sigurnosnoj situaciji na području Federacije Bosne i Hercegovine te o položaju ratnih vojnih invalida u Federaciji BiH.

Ministar Isak podržao je rad Saveza te istakao kako bi žrtvu koju su tokom agresije na BiH podnijeli svi učesnici u odbrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine trebalo više cijeniti i uvažavati.

Naglasio je da su branoci najzaslužnija kategorija ljudi zbog kojih danas imamo državu te da zaslužuju punu podršku institucija vlasti i šire društvene zajednice.

Delić je istakao da samo zajedničkim snagama i radom na priznavanju prava branilaca i članova njihovih porodica možemo očekivati i poboljšanje statusa ratnih vojnih invalida.

Zahvalio je ministru Isaku na prijemu i podršci u radu te pohvalio njegov trud i zalaganje koji ulaže na poboljšanju sigurnosne situacije na području Federacije Bosne i Hercegovine, sapćeno je iz Pres službe FMUP-a.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo