17°C
Mostar 24°C
Tuzla 22°C
Banja Luka 23°C
Bihać 20°C

17.04.2024 / 12:07 Fudbal - Fudbaler Barcelone

Gundogan poslije utakmice 'opleo' po saigračima, nikog nije poštedio

Gundogan poslije utakmice 'opleo' po saigračima, nikog nije poštedio
Foto: Twitter

Fudbaler Barcelone Ilkay Gundogan bio je vrlo iskren i direktan nakon završetka utakmice protiv PSG-a, u kojoj je francuski tim slavio sa 4:1 i plasirao se u polufinale.

Barca je imala pobjedu 3:2 iz prve utakmice i vodstvo od 1:0, ali sve je krenulo po zlu kada je u 29. minuti sinoćnjeg revanša Araujo dobio crveni karton.

Nakon toga, PSG je postigao čak četiri gola i potpuno preokrenuo utakmicu, pa je iskusni Gundogan po završetku bio razočaran.

"Jako sam razočaran. Sve je bilo u našim rukama i predali smo to PSG-u. A predali smo im to na najlakši mogući način", rekao je Gundogan.

Na upit o crvenom kartonu Ronalda Arauja, Gundogan je rekao da nije siguran je li Urugvajca trebalo isključiti, ali i dodao:

"U ključnim trenucima utakmice moraš biti siguran kad ideš na loptu. Lično bih radije pustio situaciju jedan na jedan i dao šansu golmanu da odbrani ili čak i primio gol".

Kritikovao je i odbranu kod Vitinhinog gola.

"To je još jedna pogreška, trebali smo to zatvoriti i ne dopustiti mu udarac. Bio je slobodan. Nije da ne treniramo takve stvari. Onaj ko je najbliže, mora reagovati. Niko nije iskoračio i to je razočaravajuće", rekao je o akciji u kojoj je zakasnio Robert Lewandowski, a o prekršaju za jedanaesterac koji je skrivio Joao Cancelo. Gundogan je sve opisao kao "pogrešku u trenutku minimalne prijetnje".


(Vijesti.ba)

Izdvajamo