15°C
Mostar 22°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 16°C

17.04.2024 / 12:51 Muzika i Film - Rad velikih stručnjaka

Armin Dedić ima novi 'Ožiljak'

Armin Dedić ima novi 'Ožiljak'
Foto: Arhiva
Mladi i talentovani bosanskohercegovački pjevač Armin Dedić će obradovati fanove i publiku novom pjesmom “Ožiljak”.

“Na ovom projektu su radili veliki stručnjaci ovog posla, tekst je radio Saša Lazić, a muziku i aranžman je radio Marko Gluhaković”, kazao je Armin za Radio M.

@armindedic_

Uskoro OŽILJAK!

♬ original sound - Armin Dedic

Pjesma će biti objavljena 18. aprila. Iako je po struci progamer, rođen u Srebreniku, odlučio se da svoje mjesto nađe pod estradnim nebom.

„Muzika je moj poziv i mogu reći da me usrećuje to što ljudima uljepšam veče ili dan. Volim kad moja muzika služi svrsi, puno mi je srce kada ljudi budu zadovoljni nastupima, jer ipak su oni došli da slušaju mene, a ja se uvijek potrudim da opravdam to njihovo povjerenje.“

Povjerenje publike je dobio još tokom takmičenja u muzičkom show-u “Zvezde granda”, a od tada do danas itekako je utabao sebi siguran put u svijetu muzike bez skandala.

„Ne mogu reći ni da je bilo lako, svaki postavljeni cilj ima dosta prepreka koje treba preći. Ja sam generalno po prirodi osoba koja je povućena, izbjegava konflikte i skandale, nisam od tog posla.“

Pjesma koja ga je posebno istakla u svijetu muzike je “Ko to meni fali” koja sad trenutno na You Tube ima preko 20 miliona pregleda. Armin se također okušao i u duetima. Radio je sa Oljom Bajrami kao i sa kolegicom Melanie Durmić. Evo šta kaže da li je u planu neki novi duet:


„Imam ja mnogo želja, ali za te želje treba da se radi da bih ja uopšte mogao razmišljati o tome, trenutno nemam ništa u planu.“
 
Za jednog muzičara je svakako velika čast predstavljati svoju zemlju na Eurosongu, pa tako kada bi Bosna i Hercegovina ponovo bila dio ovogo velikog takmičenja, Armin bi dao sve od sebe.

„Volio bih da se to desi i da se Bosna i Hercegovina vrati na Eurosong. Potrudio bih se da pored muzičkog dijela bude izražen i scenski nastup. Definitivno bih to uzeo kao jedan od najvećih projekata u karijeri. Ja sam veliki detaljista, stvarno mislim da bih dao sve od sebe, jednostavno ne bih dozvolio niti jedan propust.“

Kako je na početku kazao, Armin voli da na nastupima opravda povjerenje publike i fanova, a koje su to zanimljive scene i anegdote koje nosi sa sobom.

„Bilo je smiješnih situacija, od povlačenja sa bine za ruku, djevojke su se i penjale na binu. Jednom mi je djevojka zamalo slomila zub, jer je udarila rukom u mikrofon dok sam pjevao, ali sve su to meni nekako simpatične situacije, nije to bilo sad nešto neugodno.”, ispričao je Armin za Radio M.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Edin Nala (@edinnala)


Situacije koje se pamte, a Armin se prisjetio i svog prvog nastupa gdje je bio publika, njegov prvi koncert.

„Možda čudno, ali ja sam kao gost do sada bio svega na par koncerata. Najviše pamtim taj prvi koncert, gostovalo je Zabranjeno pušenje u Tuzli u Mejdanu, mislim da je bila to 2011. godina i danas čuvam ulaznicu kao uspomenu. Evo jedna anegdota sa tog koncerta. Sejo Sexon negdje je na pola koncerta tražio stolicu uz riječi da je on već čovjek u godinama i da ga bole noge. Kada je on sjeo tada je i cijela sala sjela na pod, upalili smo bliceve, upaljače ko je šta imao u to vrijeme i zajedno smo pjevali u glas.”

Koja je to pjesma koju bi Armin do kraja života slušao.

„Kratko i jasno, Peđa Jovanović-Grade moj.“

Armin posljednje dvije godine vrijedno radi sa svojim timom i ono što je najvažnije da nastavljaju stvarati muziku i kreirati nove pjesme. Armin je još prije nekoliko mjeseci objavio pjesmu ‘Faza ludila’, a sada nas očekuje ‘Ožiljak”.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo