9°C
Mostar 16°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 13°C
Bihać 13°C

17.04.2024 / 13:12 Ekonomija - Foto&Video

Brojni trgovci na prvom regionalnom sajmu 'Repex' u Sarajevu

Prvi regionalni sajam "Repex" okupio je danas u Sarajevu trgovce maloprodaje, veleprodaje, franšiza, te dobavljače, vlasnike i investitore tržnih centara iz zemalja regije.

Ernad Kovačević, direktor firme Edge d.o.o. koja organizuje sajam, izjavio je da na sajmu učestvuju kompanije iz Albanije, BiH, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Sjeverne Makedonije i Srbije.

Istakao je da je osnovni cilj sajma razmjena iskustava, ostvarivanje kontakata i održavanje poslovnih sastanaka radi sklapanja novih saradnji.

Kovačević je naveo da su došli na ideju da organizuju ovakav sajam nakon obilazaka sličnih ali puno većih manifestacija u Austriji, Francuskoj i Turskoj, na kojima kompanije iz regije nisu bile zastupljene.

Ministar privrede Kantona Sarajevo Zlatko Mijatović naveo je da je bio oduševljen kada mu je prije nekoliko mjeseci predložena ta ideja, te da je oduševljen i današnjom realizacijom na visokom nivou.

Dodao je da i pored novih tehnologija na koje smo navikli i dalje postoji potreba za ovakvim okupljanjima na kojim se direktno komunicira i dogovara.

Na otvaranju je naglašeno da će učesnici, osim sklapanja novih poslova, tokom dvodnevnog sajma imati priliku otkriti nove tržišne trendove ili stupiti u kontakt s liderima industrije kroz panel diskusije.

(Vijesti.ba/FENA)

Izdvajamo