9°C
Mostar 16°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 13°C
Bihać 13°C

17.04.2024 / 17:30 Svijet - Njemačko-američki tajkun

Njemački milijarder misteriozno nestao prije 7 godina: Viđen u Rusiji sa ljubavnicom?

Njemački milijarder misteriozno nestao prije 7 godina: Viđen u Rusiji sa ljubavnicom?
Foto: Arhiv

Karl Еrivan Haub je prije šest godina nestao pod prilično misterioznim oklonostim na švicarskim Alpima, a kako piše Daily Mail sada se sumnja da živi sa ljubavnicom u Rusiji.

 

Njemačko-američki tajkun, tada pedesetosmogodišnjak, spremao se za skijanje kada je nestao u aprilu 2018. godine u Cermatu, u Švicarskoj. Ovaj milijarder je viđen kako se penje na planinu jednog jutra sam, što je bilo čudno s obzirom da je njegov trener rekao da je tipično veoma oprezan i dobro pripremljen, a poslije toga se nikada nije vratio u svoj hotel.

Vlasti su pokrenule šestodnevnu potragu tokom koje su pet helikoptera i timovi alpinističkih spasilaca pretraživali ogromno područje, ali njegovo tijelo nikada nije pronađeno. Haub, bivši direktor i suvlasnik njemačkog supermarketa i maloprodajnog giganta "Tengelman Grupe", poslije tri godine od nestanka je proglašen mrtvim od strane suda u Kelnu, ostavljajući za sobom suprugu, dvoje djece i kompaniju sa oko 75.000 zaposlenih.

Njegov mlađi brat Kristijan zakleo se u sudnici 2021. godine da nema naznaka da je njegov brat i dalje živi. Međutim, istaga koja se trenutno sprovodi od strane njemačkog emitera RTL tvrdi da su identifikovali Hauba u Moskvi, a vjeruje se i da je tajkun tamo sa mnogo mlađom ljubavnicom po imenu Veronika Еrmilova.

Kristijan se sada nalazi pod istragom od strane tužilaštva u Kelnu zbog sumnje da je dao lažne izjave pod zakletvom, izvještava RTL. On je, nakon nestanka svog brata, preuzeo kontrolu nad Tengelman Grupom, a sada je, kako tvrdi, angažovao specijalnu službu da istraži 'glasine' da je Haub još uvijek živ.

(Vijesti.ba)

 

Izdvajamo