17°C
Mostar 22°C
Tuzla 22°C
Banja Luka 21°C
Bihać 17°C

18.04.2024 / 10:01 Fudbal - Oduševio muslimane širom svijeta

Rudiger nakon velike pobjede glasno uzviknuo: 'Allahu ekber'

Rudiger nakon velike pobjede glasno uzviknuo: 'Allahu ekber'
Foto: X
Veliko slavlje nastalo je među igračima Real Madrida nakon eliminacije Manchester Cityja i plasmana u polufinale Lige prvaka.

Real je nakon penala u uzvratnoj utakmici četvrtfinala slavio na Etihadu, a jedan od junaka ogleda bio je Antonio Rüdiger. On nije sudjelovao u grupnom slavlju ekipe na terenu.

Rüdiger je, nakon što je Andriju Luninu otkrio stranu na koju će Mateo Kovačić pucati penal, bio posljednji izvođač za Real.


Nakon dobrog savjeta svom golmanu prevario je Edersona i povukao svoju ekipu u 17. polufinale Lige prvaka. Ni jedna ekipa nema više poluzavršnica od Reala.

U trenucima u kojima je ekipa bila zagrljena u proslavi, a dio njih trčao kako bi se priključio slavlju, Rüdiger je imao drugačije planove. Othrvao se iz zagrljaja saigrača i u punom sprintu preko više od polovice terena krenuo na suprotnu stranu.

Na polovici trka okrenuo se prema saigračima i napravio potez rukom da ga slijede. Završio je među navijačima Reala, a ostatak tima ubrzo je potrčao za njim.


Nakon toga kamerman ga je snimao kako slavi pobjedu, a on je svojim riječima oduševio muslimane širom svijeta.

"Allahu Akbar", uzviknuo je Rudiger kada je vidio da ga kamera snima, a njegove riječi mogle su se čuti u direktnom prenosu.


Ovaj potez oduševio je muslimane širom svijeta.

Kraljevi će u polufinalu igrati protiv Bayerna.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo