16°C
Mostar 22°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 18°C
Bihać 15°C

18.04.2024 / 10:28 Obrazovanje - Ministrica Mesihović u posjeti

Fakultet za kriminalistiku neizostavna ustanova u stvaranju sigurnijeg društva

Ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo, prof.dr. Adna Mesihović sa saradnicima i pomoćnicima je posjetila Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu.

Dekan, prof.dr. Jasmin Ahić upoznao je ministricu s trenutnim aktivnostima, s posebnim fokusom na realizaciji nastavnog procesa na svim ciklusima studija.

Ministrica Mesihović je, ovom prilikom, upoznata i o predstojećim aktivnostima na promociji upisa na Fakultet u akademskoj 2024/2025. godini, kao i sa djelovanjem na polju naučnoistraživačkog rada i izdavačke djelatnosti, te sa ostalim aktivnostima od društvenog značaja.

Predstavnici Fakulteta su izrazili zahvalnost na upriličenoj posjeti i iskazanom interesu za sve segmente nastavnonaučnog rada koji se odvijaju na ovom fakultetu.

Ministrica Mesihović je istakla da Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije u Kantonu Sarajevo igra ključnu ulogu u obrazovanju budućih stručnjaka za očuvanje sigurnosti i smanjenje kriminaliteta.

“Drago mi je vidjeti da kroz svoj program, te uz svoje angažirano nastavno osoblje i resurse, Fakultet pruža studentima duboko razumijevanje kriminalističkih i kriminoloških nauka, te ih osposobljava za razumijevanje složenih sigurnosnih izazova današnjice.

Osim toga, Fakultet promoviše istraživanje i inovacije u oblasti sigurnosti, doprinoseći tako razvoju efikasnih strategija za prevenciju i suzbijanje kriminala.

Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije je neizostavna ustanova u stvaranju sigurnijeg društva i oblikovanju budućnosti u oblasti sigurnosti u Kantonu Sarajevo i kao takva zaslužuje podršku Ministarstva”, naglasila je ministrica Mesihović.

Pri završetku posjete naglašena je važnost intenziviranja saradnje, te je dekan Ahić ministrici Mesihović uručio i monografiju „Naših 30 godina“, koja je izdata povodom obilježavanja 30. godišnjice od osnivanja ovog fakulteta.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo