11°C
Mostar 19°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 18°C
Bihać 16°C

18.04.2024 / 14:27 Politika - Nakon izbora

Šta je Čović napisao u čestitci Plenkoviću

Šta je Čović napisao u čestitci Plenkoviću
Foto: Vijesti.ba

Predsjednik HDZ-a BIH Dragan Čović uputio je danas čestitku predsejdniku HDZ-a RH i premijeru Hrvatske Andreju Plenkoviću.

Čovićevu čestitku prenosimo u nastavku:

- Poštovani predsjedniče Hrvatske demokratske zajednice, gospodine Plenković,

Dragi Andrej,  

u ime Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine i svoje ime, dozvolite ovim putem svim članovima Hrvatske demokratske zajednice kao i Vama osobno uputiti najiskrenije čestitke povodom pobjedničkih rezultata na izborima za zastupnike u Hrvatski sabor. Snažan izborni rezultat kojega ste ostvarili po treći put ima povijesno značenje i potvrdio je neupitno povjerenje hrvatskoga naroda, koji je iskazao želju za nastavkom razvoja Republike Hrvatske na principima i vrijednostima HDZ-a.

Predvođene Vama, politike Hrvatske demokratske zajednice prema našem hrvatskom narodu i Bosni i Hercegovini usmjerile su BiH čvrsto na njezin europski i euroatlantski put, bolju budućnost i trajno očuvanje ustavne arhitekture koja jamči potpunu jednakopravnost tri konstitutivna naroda

Iznimna izlaznost kojoj smo svjedočili diljem Bosne i Hercegovine, a koja je iskazala potpunu podršku Vama i kandidatima Hrvatske demokratske zajednice u XI. izbornoj jedinici, potvrda je jasnog opredjeljenja našega naroda za zajedništvo dvije sestrinske stranke i vodstvo Republike Hrvatske pod Vašom državničkom vizijom.

U nadi kako će nova parlamentarna većina pod Vašim vodstvom biti uspostavljena u što skorijem roku, još jednom izražavam čestitke na pobjedi stožerne stranke hrvatskoga naroda i Vas osobno.

 

(Vijesti.ba) 

Izdvajamo