10°C
Mostar 14°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 12°C
Bihać 9°C

18.04.2024 / 18:25 Politika - Trg Krajine

Počeo miting u Banjaluci, sijanje laži sa govornice

Na Trgu Krajine u Banjaluci održava se skup u organizaciji SNSD-a i partnerskih stranaka u Republici Srpskoj pod nazivom "Srpska te zove".

Već u prvim govorima jasno je u kojem smjeru će se skup odvijati. Sa govornice se čuje niz laži, negiranje genocida u Srebrnici, svjetske urote protiv RS te nazivanja NATO-a zločinačkim.

Kako smo ranije pisali na na mitingu su se pojavili članovi desničarskih organizacija iz Srbije, Milica Đurđević- Stamenkovski, poznatija kao Milica Zavetnica, bivši šef BIA-e Aleksandar Vulin i bivši ministar vanjskih poslova i istaknuti član SNS-a Nikola Selaković.

Na mitingu je i predsjednica Skupštine Srbije Ana Brnabić.

Podsjetimo, ranije smo pisali kako su na miting stigli autobusi simpatizera stižu iz Trebinja, Bratunca, Vlasenice, Prijedora, Doboja, Ugljevika.

Također na društvenim mrežama se pojavio i snimak autobusa iz Beograda i Šapca na putu za Banjaluku.

Kako su naveli organizatori mitinga, povod za okupljanje je Rezolucija o genocidu u Srebrenici o kojoj će se raspravljati u maju u Generalnoj skupštini UN.

- Sa ovog mitinga jasno ćemo poručiti da ne možemo da živimo sa muslimanima, odnosno Bošnjacima koji nas uporno kleveću i nameću nam odgovornost tamo gdje ne postoji, rekao je prije nekoliko dana Milorad Dodik.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo