9°C
Mostar 16°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 12°C

18.04.2024 / 23:59 Fudbal - Drama na Bosforu

Džeko ostao bez polufinala Konferencijske lige

Džeko ostao bez polufinala Konferencijske lige
Foto: Facebook

Fudbaleri Olympiacosa su osigurali plasman u polufinale Konferencijske lige, nakon što su poslije boljeg izvođenja penala pobijedili Fenerbahče.

Tokom 90 minuta Fenerbahçe je imao 1:0, a u toku je drugi produžetak, jer je u prvom meču bilo 3:2 za grčkog predstavnika.

Jedini gol u regularnom dijelu meča postigao je Kahveci na asistenciju Szymanskog u 11. minutu utakmice.

Edin Džeko odigrao je 74 minute, kada ga je zamijenio Michy Batshuayi.

Još jedan bh. reprezentativac BiH Rade Krunić dobio je šasnu petnaest minuta drugog produžetka, zamijenivši asistenta kod prvog gola Poljaka Szymanskog.

U prvoj seriji Dušan Tadić nije iskoristio penal, no u drugoj brani Livaković, pogađa Batshuayi i bilo je 1:1 nakon druge serije.

Treća donosi novi gol Olympiacosa i novu odbranu Tzolakisa. Zaustavio je udarac Undera i približio svoj tim polufinalu.

Obojica pogađaju u četvrtoj seriji, a onda na otvaranju pete serije Livaković uz pomoć prečke zaustavlja udarac Rodineija i ostavlja Fener u igri.

Leonardo Bonucci je uzeo loptu, ali 21-godišnji Tzolakis i njemu zaustavlja penal i šalje Olympaicos u polufinale. Evropa je upoznala novog sjajno golmana i nema sumnje da ga nakon ove utakmice čeka veliki rast cijene.

Nakon 1:0 pobjede u prvoj utakmici, golovima Jutgle Club Brugge je slavio 2:0 u Grčkoj protiv PAOK-a i plasirao se u polufinale.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo