17°C
Mostar 20°C
Tuzla 22°C
Banja Luka 21°C
Bihać 18°C

19.04.2024 / 13:45 Fudbal - Nemiri u klubu

Gundogan napravio probleme u Barceloni, prozvao saigrača zbog ispadanja iz Lige prvaka

Gundogan napravio probleme u Barceloni, prozvao saigrača zbog ispadanja iz Lige prvaka
Foto: X
Fudbaleri Barcelone eliminisani su iz Lige prvaka, a bolji od njih je u četvrtfinalu bio tim Paris Saint Germaina sa ukupnih 6:4, a zbog riječi Ilkaya Gündoğana nakon utakmice nastali su problemi u svlačionici Katalonaca.

Gündoğan je na indirektan način kritikovao saigrača Ronalda Arauja zbog crvenog kartona koji je dobio dok je Barca vodila 1:0 u revanšu (ukupno je tada bilo 4:2) te skrivio penal.

"Sve je bilo u našim rukama i sve smo to dali PSG-u na najjednostavniji način, a to je najrazočaravajuće. Ako je Araujo faulirao Barcolu, pretpostavljam da je to crveni karton. Još nisam vidio usporeni snimak pa ne znam je li dirao loptu, ali teško je reći. U takvim ključnim trenucima morate biti sigurni da ćete udariti loptu, a ne igrača. Ako ne možeš do lopte, moraš se držati podalje od igrača", objasnio je Gündoğan, koji je dodao da je ekipu ubilo to što je ostala s desetoricom na terenu.

Ubrzo se o riječima njemačkog nogometaša osvrnuo Araujo.

“Radije bih zadržao za sebe što mislim o tim komentarima. Imam svoje kodekse i vrijednosti za koje mislim da ih morate poštivati", rekao je urugvajski štoper.


Na pitanje vjeruje li da Gündoğan nije ispunio te kodekse i vrijednosti, Araujo je rekao: "Mislim da sam već odgovorio na to pitanje."

Španski mediji i danas pišu o svemu ovome, a Mundo Deportivo je najavio da će Gündoğan prije današnjeg treninga Katalonaca porazgovarati s Araujom kako bi smirili strasti i izgladili odnose.

"Gündoğan nije imao namjeru izdvojiti Arauja kao glavnog krivca svojim riječima. Razgovarat će s Araujom kako bi se uvjerio da neće doći do nesporazuma. Ako bude imao priliku, javno će prije El Clasica komentirati situaciju", napisao je danas Mundo Deportivo.

Naredni meč za Barcelonu je El Clasico protiv Real Madrida u nedjelju, a početak je zakazan od 21 sat. To će biti i posljednja šansa da Barcelona koliko-toliko ulovi priključak za Realom u La Ligi. Kraljevski tim trenutno ima 8 bodova prednosti, a do kraja sezone je ostalo sedam kola.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo