13°C
Mostar 19°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 18°C
Bihać 17°C

21.04.2024 / 10:22 Fudbal - Za turske medije

Ajdin Hasić najavio da će napustiti FK Sarajevo na kraju sezone

Ajdin Hasić najavio da će napustiti FK Sarajevo na kraju sezone
Foto: FK Sarajevo

Jedan od najboljih fudbalera FK Sarajevo i WWin lige BiH, Ajdin Hasić, otkrio je da će na kraju sezone napustiti bh. fudbal.

Hasić u Sarajevu boravi na posudbi iz Bešiktaša koja ističe na kraju sezone, a za turske medije je otkrio da će se naredne sezone pokušiti izboriti za novu šansu u istanbulskom gigantu.

"Poslije ove godine se definitivno osjećam jačim i odlučnijim da dokažem da sam kvalitet za Bešiktaš. Osjećam da je došlo vrijeme da dokažem neke stvari, sada mi je cilj da se pridružim Bešiktašu na pripremama i obećam sebi jednu stvar, a to je da ponovo zaigram za ovaj klub i da osjetim fenomenalnu atmosferu na stadionu", rekao je Hasić za turski SportX.

Turske novinare zanimalo je i Hasićevo mišljenje o kapitenu bh. reprezentacije i Fenerbahčea, Edinu Džeki.

"Edin Džeko je zaista jedan od najpopularnijih ljudi u Bosni i Hercegovini i mogu ga nazvati legendom bh. nogometa. Veoma poštujem što je dosad uradio igrajući za Wolfsburg, Manchester City, Romu i Inter. Postao je jedan od najvažnijih klupskih igrača i najbolji strijelac Fenerbahčea koji je u potpunosti pogodio s njegovim dovođenjem, on je inspiracija za svakog mladog nogometaša", istakao je Hasić, koji i dalje sanja o nastupu za seniorsku reprezentaciju BiH upravo s Dijamantom.

"Igrao sam za sve omladinske kategorije reprezentacije BiH, no još uvijek čekam priliku da odigram prvi meč u dresu seniorske reprezentacije. Siguran sam da će se to desiti dok je Edin Džeko u reprezentaciji, uhvatit ću ga da zajedno odigramo bar jednu utakmicu"

Ajdin Hasić (22) je ove sezone odigrao 27 utakmica za Sarajevo u svim takmičenjima, postigao je osam golova i upisao pet asistencija.

Pored Sarajeva i Bešiktaša, bio je član Goztepea, Umraniyespora kao i zagrebačkog Dinama gdje je i počeo svoju nogometnu karijeru.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo