18°C
Mostar 20°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 18°C
Bihać 18°C

23.04.2024 / 09:35 Crna hronika - Banjaluka

Poznat identitet tragično nastradale pješakinje: Bila je pedagogica, osvajala nagrade...

Poznat identitet tragično nastradale pješakinje: Bila je pedagogica, osvajala nagrade...
Foto: RTRS/Ilustracija

U Banjaluci je jučer došlo do teške saobraćajne nesreće u blizini Rebrovačkog mosta u kojoj je život izgubila pješakinja.

U pitanju je Milana Koprena, koja je radila kao pedagogica u Osnovnoj školi Branko Radičević u Banjaluci. Bila vrlo uspješna u svom poslu i prošle godine je bila dobitnica Svetosavske nagrade.

Roditeljima učenika u pomenutoj banjalučkoj školi javljeno je da danas u ovoj obrazovnoj ustanovi neće biti nastave zbog tragedije.

Milanu su prošle godine ovako opisali na stranici škole u kojoj je radila.

"Izuzetnim formalnim, ali i zavidnim neformalnim obrazovanjem, Milana svakim danom ide sigurnim koracima ka svojoj profesionalnoj cjelovitosti i zrelosti. Kako upiše novu generaciju, Milana svakom učeniku prilazi sa posebnom pažnjom. Svaki učenik je za nju posebna priča koju pažljivo prati, podržava, pomaže, vodi… Kroz razne aktivnosti uticala je na razvoj poželjnih vrijednosti kod učenika, na njihovu samostalnost, samopouzdanje, osmijehe.

To postiže, gradeći od prvog dana, korak po korak, lijepu priču u kojoj su glavni akteri učenici, njihovi roditelji i nastavnici, koristeći raznovrsne metode, pristupe, metodologije ili jednostavno rečeno, pedagoški i humani pristup. Hvala Milani u ime svakog njenog učenika, kolege, roditelja, škole, za svaki osmijeh, dobijenu bitku, samopouzdanje svakog djeteta, za sreću i radost, jednakost, za svaku prevaziđenu prepreku", pisalo je na stranici OŠ Branko Radičević.

Podsjetimo, do nesreće je došlo kada je jučer oko 19 sati pješakinju pri velikoj brzini udario automobil marke Peugeot, a očevici su za Nezavisne rekli da je udar bio toliko jak da je "odjeknuo kao bomba".


(Vijesti.ba)

Izdvajamo