7°C
Mostar 12°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 11°C
Bihać 9°C

23.04.2024 / 10:12 Fudbal - WWin liga

Velež favorit, Željo i Igman bez prava na kiks

Velež favorit, Željo i Igman bez prava na kiks
Foto: FK Željezničar

Danas će biti odigrane tri utakmice 28. kola WWin lige, koja polako ulazi u samu završnicu.

Program počinje od 16 sati kada se u Konjicu sastaju Igman i GOŠK. Ova dva tima bore se za opstanak u ligi, a u dosta boljoj situaciji su gosti iz Gabele koji imaju četiri boda više od 'crvene zone' u kojoj je Igman.

S druge strane, tim iz Gabele vezao je dvije pobjede i zaplovio je u luku spasa. Eventualnim trijumfom u Konjicu ekipa GOŠK-a bi napravila veliki korak u borbi za opstanak. Glavni sudac ove utakmice bit će Dragan Kesić iz Gradiške.

Od 18 sati na rasporedu je meč Veleža i Sloge Meridian. Velež je na pravom putu da osigura plasman u Evropu, a s današnjom pobjedom bi napravio još jedan veliki korak ka tome.

Sloga je u seriji od četiri uzastopna poraza, a ovaj tim je u međuvremenu ispao i u polufinalu Kupa BiH, tako da se može reći da ekipa Vlade Jagodića polako privodi ovu sezonu kraju u situaciji gdje ne može ni puno naprijed, ni nazad.

Glavni sudac utakmice u Mostaru će biti Haris Halkić iz Sanskog Mosta.

Od 20:30 na rasporedu je duel Željezničara i Širokog Brijega na Grbavici. Već je poznato da se Plavi nalaze u teškoj situaciji i da će se do kraja sezone boriti za opstanak u ligi, a današnji meč dočekuju sa velikim imperativom pobjede jer bi sve osim tri boda dodatno zakomplikovalo tu borbu.

Željezničar će danas sa klupe predvoditi Dino Đurbuzović, koji je (privremeno) naslijedio Brunu Akrapovića.

Široki Brijeg je u prošlom kolu savladao Igman sa 4:1 i time dodatno kupio mir, jer se ovaj tim nalazi u komotnoj situaciji - na sedmom mjestu sa 35 bodova.

Utakmicu na Grbavici će suditi Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora.

Preostale utakmice ovog kola igraju se sutra, a sastaju se Zvijezda 09 - Tuzla City, Borac - Posušje i Zrinjski - Sarajevo.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo