17°C
Mostar 22°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 18°C
Bihać 17°C

24.04.2024 / 15:47 BiH - Sankt Peterburg

Vulin i Petrušev: Rusija će iskoristiti utjecaj da rezolucija o Srebrenici ne bude usvojena

Vulin i Petrušev: Rusija će iskoristiti utjecaj da rezolucija o Srebrenici ne bude usvojena
Foto: TANJUG
Sekretar Vijieća sigurnosti Ruske Federacije Nikolajem Patruševim istakao je u razgovoru sa senatorom RS Aleksandrom Vulinom da Rusija neće podržati rezoluciju o genocidu u Srebrenici i da će iskoristiti svoj uticaj kako bi njeno donošenje bilo spriječeno.

Patrušev je u razgovoru sa Vulinom rekao da Ruska Federacija neće podržati rezoluciju o Srebrenici koju Generalna skupština UN planira da donese, te da će Rusija iskoristiti svoj uticaj i ugled među slobodnim državama kako bi donošenje rezolucije bilo spriječeno, prenosi Srna.

Tom prilikom Patrušev je okarakterisao kao posebno licemjerstvo to što Njemačka predlaže rezoluciju o Srebrenici koja je odgovorna za najveći genocid u 20. vijeku.

Vulin se sa Patruševim sastao u okviru 12. Međunarodnog sastanka visokih zvaničnika odgovornih za bezbjednosna pitanja.

Prema riječima Vulina, Patrušev je naveo da Ruska Federacija daje punu podršku Srbiji u očuvanju njenog teritorijalnog integriteta i cjelovitosti.

Patrušev je zahvalio Vulinu za sve napore i doprinos koje je uložio u razvoj saradnje srpskih i ruskih službi i izrazio uverenje da će i u budućnosti nastaviti saradnju u oblasti sigurnosti.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo