10°C
Mostar 13°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 11°C
Bihać 9°C

26.04.2024 / 22:30 SHOW - Talijanska glumica

Monica Bellucci: Ako ste glupi, ljepota je hendikep

Monica Bellucci: Ako ste glupi, ljepota je hendikep
Monica Bellucci / Agencije
Talijanska glumica Monica Bellucci dala je intervju za srpski Novi magazin u kojem je progovorila o svojoj karijeri, ali i otkrila kako smatra da je svaka žena lijepa na svoj način, ali da je intelekt ipak važniji od ljepote.

"Odmalena sam voljela modni dizajn. Filmom sam se počela baviti na nagovor nekolicine prijatelja i kolega, u skladu sa svojim instinktom i znatiželjom. U početku nisam znala jesam li još uvijek model ili sam postala glumica. Željela sam biti glumica, ali je u to bilo teško vjerovati.

Sada su stvari legle na svoje mjesto i ponude koje primam su sve zanimljivije. Moj instinkt mi je oduvijek govorio da je film prostor u kojem mogu izraziti svoj talent. Biti glumica je sublimacija ženstvenosti", rekla je.

Glumica je dodala da je najviše tokom karijere naučila od svog bivšeg supruga Vincenta Cassela, ali da može birati, najviše bi voljela ponovo raditi s Robertom de Nirom zato što ga doživljava kao svog starijeg brata.

Govoreći o tome koliko ljepota može pomoći u životu i karijeri, Bellucci je rekla da je svaka žena lijepa na svoj način.

"Ako ste glupi, ljepota je hendikep. Ako ste mudri i znate kako je upotrijebiti, onda nije. Ljepota izaziva radoznalost drugih ljudi. Međutim, ljepota traje svega pet minuta ako nemate nešto drugo što će tu radoznalost zadržati. Poznajem mnogo lijepih osoba čiji životi su tako strašni", rekla je.

"Moj izgled je, svakako, utjecao na moju karijeru i na moj privatni život. Ne mislim da bih napravila ovakvu karijeru da sam bila samo lijepa. Reditelji vas ne zovu na casting zbog vaše ljepote, nego zbog vašeg talenta. Moja karijera je uzbudljiva, ali ljubav je na prvom mjestu, prije svega ljubav vaših bližnjih. Sretna sam zato što sam voljena", poručila je.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo