18°C
Mostar 22°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 22°C
Bihać 17°C

30.04.2024 / 07:13 Košarka - NBA play-off

Murray završio sezonu Lakersa košem četiri sekunde prije kraja

Murray završio sezonu Lakersa košem četiri sekunde prije kraja
Foto: X
Denver Nuggetsi dokrajčili su LA Lakerse u petoj utakmici prvoga kruga i izborili plasman u polufinale Zapada.

Kao i u drugoj utakmici serije, presudio je Jamal Murray pobjedničkim košem četiri sekunde prije kraja, na koji Lakersi bez time-outa nisu stigli odgovoriti. Denver je slavio 108:106 i prošao ukupnim omjerom 4:1.

Lakersi su u četvrtoj utakmici izbjegli metlu i 12. uzastopni poraz od Denvera, ali ispostavilo se da su time tek spasili čast, jer Nuggetsi su pred svojim navijačima dovršili posao. Ovo je bila prva utakmica serije u kojoj Lakersi nisu imali dvoznamenkastu prednost, ali imali su plus devet. Nije bilo bitno, Denver je opet preokrenuo.

Iako su Lakersi do samoga kraja bili u igri, u posljednje dvije minute nisu uspjeli doći do skoka nakon uspješne odbrane, pa je prvo Jokić priskočio i zabio za vodstvo 103:102, a zatim je Aaron Gordon uhvatio Murrayev promašaj i vratio mu loptu za "popravni", iz kojeg je Kanađanin zabio tricu za 106:104.

LeBron James pogodio je oba slobodna bacanja 26 sekundi prije kraja za izjednačenje, a Murray je držao loptu skoro skroz do isteka vremena, iskoristio pravovremeni Jokićev blok i zabio za pobjedu. Očajnički šut Taureana Princea s centra nije bio ni blizu.


Murray je predvodio Nuggetse s 32 poena, Michael Porter Jr. zabio je 26, a Jokić je s 25 poena, čak 20 skokova te devet asistencija ostao na "Sombor-doubleu", ali imao je i sedam izgubljenih lopti, u završnici nekoliko zbog presječenih dodavanja preko cijelog terena, piše Index.

LeBron James također je bio nadomak triple-doublea s 30 poena, 11 asistencija i devet skokova, Austin Reaves zabio je 19, a Anthony Davis 17 uz 15 skokova za Lakerse, koji su drugu godinu zaredom ispali od Denvera, ostvarivši pritom samo jednu pobjedu.

Denver će u drugom krugu igrati protiv Minnesota Timberwolvesa, koji su dan ranije metlom dovršili Phoenix Sunse.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo