8°C
Mostar 15°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać 12°C

30.04.2024 / 09:40 Košarka - NBA

Trener Minnesote mora na operaciju koljena

Trener Minnesote mora na operaciju koljena
Foto: USA TODAY Sports

Trener Minnesota Timberwolvesa Chris Finch morat će se podvrgnuti operaciji desnog koljena zbog rupture patele koju je zadobio nakon sudara sa svojim igračem Mikeom Conleyem u završnici četvrte utakmice prvog kruga doigravanja protiv Phoenix Sunsa u nedjelju.

Minutu i 41 sekundu prije kraja dvoboja, Conleya je prekšajem uz aut-liniju zaustavio Devin Booker, a iskusni se igrač Minnesote potom se zabio u svog trenera koji je stajao uz sam teren.

Nakon obavljenih pregleda odlučeno je da će se Finch odmah podvrgnuti operaciji te ga čeka oporavak između pola godine i godinu dana. Ne zna se još kada će zapravo Finch moći biti na klupi svoje ekipe.

Nedjeljni dvoboj protiv Sunsa u ulozi glavnog trenera završio je Fichov pomoćnik Micah Nori, koji će preuzeti dužnost glavnog trenera na utakmica ako Finch ne bude mogao biti na utakmicama playoffa.

Minnesota je prošla u drugi krug doigravanja sa 4-0 u pobjedama protiv Phoenixa te će u idućoj rundi igrati protiv boljeg iz dvoboja branitelja naslova Denver Nuggetsa i Los Angeles Lakersa u kojem Nuggetsi vode sa 3-1. To je prvi prolazak u drugu rundu playoffa za ekipu sa sjevera SAD-a nakon 20 godina, kada su Wolvesi predvođeni Kevinom Garnettom došli do finala konferencije.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo