16°C
Mostar 20°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 21°C
Bihać 14°C

30.04.2024 / 19:36 Fudbal - Velika čistka

Manchester United na ljeto pravi radikalan potez

Manchester United na ljeto pravi radikalan potez
Foto: X.com
Manchester United ni ove sezone nije priredio mnogo radosti za svoje navijače, a najtrofejniji engleski klub ne samo da nije u konkurenciji za naslov već nije izborio ni Ligu prvaka.

Dolaskom Jima Ratcliffea u vlasničku strukturu giganta sa Old Trafforda jasno je da nas očekuju velike promjene već u narednom ljetnom prijelaznom roku.

Vrh Uniteda spreman je tako i prodati neke velike igrače, a engleski mediji su u međuvremenu došli do saznanja koje tri zvijezde definitivno napuštaju Manchester.

Raphael Varane, Casemiro i Aaron Wan-Bissaka su igrači koji ovog ljeta odlaze iz redova 'Crvenih đavola', dok će naredna destinacija pomenute trojice biti Saudijska Arabija.

Wan-Bissaka, Varane i Casemiro zajedno su klub koštali preko 150 miliona eura, pa će sada United gledati kako da izvuče što više novca njihovom prodajom.

Inače, Francuz nije u baš najboljim odnosima sa trenerom Erikom ten Hagom, Brazilac ove sezone trpi jake kritike zbog slabe forme, a engleski defanzviac je trebao biti prodat još prošle godine, prenosi AMSport.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo