8°C
Mostar 15°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać 11°C

02.05.2024 / 09:35 Svijet - Wisconsin

U SAD-u usmrćen učenik nakon dojave o osobi s oružjem

U SAD-u usmrćen učenik nakon dojave o osobi s oružjem
Foto: YouTube/ FOX 9 Minneapolis-St. Paul
Policija u SAD-u je jučer nakon dojave o osobi koja nosi pištolj upucala i ubila učenika ispred srednje škole Mount Horeb u Wisconsinu.

"Niko drugi nije povrijeđen, istraga je u toku", rekao je glavni državni tužilac Wisconsina Josh Kaul na konferenciji za novinare.


"Policija je reagovala na dojavu o osobi s oružjem ispred srednje škole. Odgovorila je na spomenutu prijetnju i upotrijebila smrtonosnu silu. Radilo se o učeniku", dodao je Kaul. Školski okrug je jučer objavio je na svojoj Facebook stranici da je u blizini srednje škole Mount Horeb osoba s oružjem, da su zaključali zgradu i da nije ušla u školu, piše NBC News.

"Nakon pretrage nismo pronašli dodatne osumnjičene. Što je još važnije, nemamo izvještaja o povrijeđenima, osim navodnog napadača," rečeno je. Voditelj školskog okruga Steve Salerno je rekao novinarima da su sigurnosne mjere u školi spriječile moguću goru tragediju.

"Prema našem sistemu, osoba može ući u školu samo nakon što pozvoni na vrata. Najviše sam ponosan na neke nastavnike i osoblje. Također bih pohvalio učenike koji su prijavili da se neko približava školi", kazao je Salerno.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo