18°C
Mostar 21°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 23°C
Bihać 18°C

02.05.2024 / 22:56 Fudbal - Evropska liga

Nepobjedivi Leverkusen maršira prema finalu, remi u Marseilleu

Nepobjedivi Leverkusen maršira prema finalu, remi u Marseilleu
Foto: Bayer Leverkusen

Odigrani su prvi polufinalni mečevi Evropske lige u kojim je Bayer Leverkusen kao gost savladao Romu sa 2:0, dok su Marseille i Atalanta odigrali neriješeno 1:1.

U Rimu je Roma dobro otvorila meč, imala nekoliko poluprilika za vodstvo, ali je Bayer još jednom potvrdio da je ove sezone jednostavno nepobjediv.

Igrao se 28. minut kada je Wirtz zabio za vodstvo Leverkusena od 1:0, da bi u 73. minuti Andrich sjajnim golom postavio konačan rezultat utakmice.

Za Bayer je ovo bila čak 49. uzastopna utakmica bez poraza u svim takmičenjima, a već sada možemo reći da nešto slično do sada nije viđeno u historiji fudbala. Revanš u Leverkusenu igra se za sedam dana.

Drugi polufinalni meč večerašnjeg programa okončan je remijem. Atalanta je u 11. minuti povela preko Scamacce, da bi u 20. Mbemba zabio za 1:1.

Iako je do kraja utakmice u tom trenutku ostalo još dobrih 70 i više minuta, rezultat se nije mijenjao i utakmica je završena neriješenim rezultatom pa će odluka o finalisti pasti za sedam dana u Bergamu.

Bh. reprezentativac Sead Kolašinac bio je starter u ekipi Atalante, ali je zbog povrede morao napustiti igru već u 17. minuti.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo