16°C
Mostar 20°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 19°C
Bihać 16°C

04.05.2024 / 12:05 Fudbal - 30. kolo

Današnje utakmice mogu dati odgovore na mnoga pitanja u Wwin ligi

Današnje utakmice mogu dati odgovore na mnoga pitanja u Wwin ligi
Foto: FK Sarajevo

Preostale su još tri utakmice 30. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine, koje će biti odigrane danas.

Program počinje u 13:30, kada se u Ugljeviku sastaju Zvijezda 09 i Igman iz Konjica. U slučaju pobjede, klub iz Konjica bi se odmakao od 11. plasiranog Tuzla Cityja čak sedam bodova, čime bi skoro i matematički obezbijedio opstanak tri kola prije kraja sezone.

Zvijezda 09 teoretski još nije ispala, ali za desetoplasiranim Igmanom u sigurnoj zoni zaostaje čak 11 bodova, pa bi za ovaj klub svaki rezultat osim pobjede značio da i matematički ostaje bez šansi da ostanu u eliti.

U 16 sati u Modriči igraju Sloga Meridian i Sarajevo. Riječ je o duelu šestoplasiranog i četvrtoplasiranog tima na tabeli, koja su na tabeli udaljena četiri boda. Sarajevo bi u slučaju pobjede bilo jako blizu da osigura Evropu jer bi tri kola prije kraja imalo sedam bodova više od prvih pratilaca, Sloge i Posušja.

Ukoliko bi Sloga trijumfovala, došla bi na jedan bod od Sarajeva koje drži četvrto mjesto koje vodi u Evropu.

Od ove utakmice mogao bi zvanično profitirati i Velež, jer bi svaki ishod osim pobjede Sloge Rođenim i matematički osigurao plasman u Konferencijsku ligu.

Od 20:45 sati, posljednji meč ovog kola igraju Borac i GOŠK. Borac je apsolutni favorit i s pobjedom bi vratio pet bodova prednosti u odnosu na Zrinjski i tako napravio još jedan važan korak ka naslovu prvaka.

GOŠK trenutno ima pet bodova više od Tuzla Cityja, koji je u zoni ispadanja, i sve osim poraza bi za tim iz Gabele bio veliki uspjeh. Ipak, kako god ova utakmica završila, GOŠK će u posljednja tri kola imati sve u svojim rukama kada je u pitanju borba za opstanak.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo