12°C
Mostar 16°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 14°C
Bihać 13°C

06.05.2024 / 07:34 Svijet - Baja California

Trojica turista ubijena u Meksiku, njihova tijela bačena u bunar

Trojica turista ubijena u Meksiku, njihova tijela bačena u bunar
Foto: Agencije
Tijela troje turista pronađena u bunaru na sjeverozapadu Meksika imala su rane od metka na glavama, objavile su lokalne vlasti, a prenosi BBC.

Braća iz Australije Jake i Callum Robinson (30 i 33) te njihov prijatelj, Amerikanac Jack Carter Rhoad (30) nestali su 27. aprila dok su bili na surfanju u Ensenadi, a tijela su pronađena u subotu.

Rođaci trojice muškaraca identificirali su sinoć njihova tijela nakon što su otputovali u Meksiko kako bi pomogli u identificiranju.

Službenici vjeruju da su muškarci napadnuti dok su se pokušavali odbraniti od pokušaja krađe njihovog kamioneta. Napadači su navodno napali muškarce i vozilo zbog guma te su pritom upucali troje turista koji su se opirali, rekla je tužiteljica regije Baja Californije Maria Andrade.

Njihova tijela pronađena su u bunaru dubokom 4 metra, oko 6 kilometara dalje od mjesta napada u gradu Santo Tomás.

U blizini su pronađeni napušteni šatori, spaljeni bijeli kamionet i njihovi telefoni.

Pronađeno je i četvrto tijelo u navedenom bunaru, ali je tamo bilo duže i nije povezano sa slučajem, rekli su zvaničnici.

Trojica osumnjičenika su privedena zbog sumnje da su direktno ili indirektno sudjelovali u napadu.

Baja California je inače jedna od najopasnijih i najnasilnijih saveznih država u Meksiku, često poprište sukoba lokalnih narko-bandi.

No, područje Ensenade, oko 120 km južno od američko-meksičke granice popularno je za surfanje te se smatralo sigurnim i već duže vrijeme privlači turiste iz Kalifornije.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo