13°C
Mostar 17°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 18°C
Bihać 14°C

08.05.2024 / 09:01 Fudbal - Nakon poraza

Reakcija Mbappea hit na društvenim mrežama

Reakcija Mbappea hit na društvenim mrežama
Foto: X

Kylian Mbappe se nakon ispadanja od Borussije Dortmund s ukupnih 0:2 u polufinalu Lige prvaka rastaje od PSG-a kao gubitnik.

Poznato je da za mjesec i po dana kao slobodan igrač prelazi u Real sedam godina nakon što ga je PSG kupio od Monaca za 180 miliona eura.

Za najbolji katarski klub je u 306 utakmica postigao 255 i namjestio 108 golova, ali nije uspio ono zbog čega je došao u Pariz - osvojiti Ligu prvaka. Štaviše, jedan od najboljih nogometaša posljednjih desetljeća je za klub koji ga je učinio drugim najskupljim nogometašem u historiji zakazao na sve tri utakmice u kojima je došao najbliže tome.

Ostao je bez učinka u finalu Lige prvaka 2020. protiv Bayerna te u obje polufinalne utakmice protiv Borussije četiri godine kasnije.

PSG je u utakmicama protiv Dortmunda čak šest puta gađao okvir gola, ali nijednom unutar njega, pa je razumljivo zašto je Mbappe nakon neuspjeha bio utučen.

Takav se pojavio pred novinarima i procijedio: "Dao sam sve od sebe, ali to očito nije bilo dovoljno…" Tada ga je neko od novinara pitao "Za koga ćete navijati u drugom polufinalu, Real ili Bayern?" Mbappe je na pitanje šokirano zakolutao očima i bez riječi otišao.

Mbappeovo ponašanje je odmah postalo viralno.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo