13°C
Mostar 19°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 18°C
Bihać 15°C

09.05.2024 / 11:43 Muzika i Film - Reakcija

Publika u Malmeu izviždala predstavnicu Izraela na generalnoj probi

Publika u Malmeu izviždala predstavnicu Izraela na generalnoj probi

Predstavnica Izraela na ovogodišnjem Eurosongu Eden Golan, izviždana je sinoć od strane publike u Malmeu za vrijeme generalne probe uoči večerašnjeg nastupa.

Izraelski javni servis Kan izdao je saopćenje u kojem kaže da je "Eden sa ponosom izašla na pozornicu na generalnoj probi i pružila nevjerovatan nastup", prenosi Times of Israel.

Podsjetimo, Eden Golan je morala da promijeni tekst svoje pjesme kako bi mogla da učestvuje na takmičenju, a organizatori se brinu i za njenu sigurnost.

Zbog toga su u i oko dvorane podignute nevjerovatne mjere osiguranja.

Njena pjesma se prvobitno zvala „Oktobarska kiša“, ali se smatralo da tekst aludira na napade 7. oktobra. Zbog kršenja pravila o političkoj neutralnosti, Eden je morala da promijeni tekst kako bi joj bilo dozvoljeno da se takmiči, piše B92.

Međutim, problemi su se nastavili i nakon promjene teksta.

Policija joj je zato poručila da ostane van vidokruga javnosti osim za vrijeme nastupa, prenio je Euronews. Savjetovali su joj da ne napušta hotelsku sobu, kako ne bi rizikovala svoju sigurnost.

- Došla sam ovdje da pokažem svoj glas, da podijelim svoju ljubav, moj dar od Boga i uz nadu da ću navesti ljude na nešto osjete i da ću ostaviti trag na njihovim dušama i da ću ujediniti muzikom - rekla je Golan u ponedjeljak za Roeuters.

Organizatori su zabranili i isticanje zastava koje nisu priznate državne zastave ili LGBT zastave, što je u prijevodu značilo zabranu za zastavu i druge simbole Palestine.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo