20°C
Mostar 27°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 18°C
Bihać 15°C

16.05.2024 / 18:28 Magazin - Na njegovom putu

Nikolu Rokvića napao čopor pasa lutalica

Nikolu Rokvića napao čopor pasa lutalica
Foto: (Vijesti.ba / Iliustracija / Instagram)
Nikola Rokvić prije 25 dana krenuo je pješice u Grčku, a cilj mu je pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Pjevač se sada oglasio na svom Instagramu i svojim pratiocima ispričao nemilu situaciju koja mu se dogodila.

"Mir svima! Jučerašnji dan je počeo vrlo radosno, energično s puno pogonske energije zbog ostvarenog prvog gola, ali kako to biva kada se dogode velike stvari, ponekad radost ne dolazi bez iskušenja! Negdje na pola puta na sredini pustoši, kilometrima nigdje nikoga, naišao sam na čopor pasa lutalica... Na ovoj cesti svaki dan susrećem pse, navikao sam da neki laju zbog ruksaka i palica, ali većina prati me prijateljski kilometrima", napisao je Nikola i nastavio:

"Jučer je bilo drugačije. Odmah u startu sam vidio da nisu prijateljski nastrojeni! Jedna ženka je nakon što sam prošao pokraj nje pokazala zube i krenula na mene. Ostali psi su je slijedili. Pokušao sam se braniti palicama, ali nisu odustajali... U trenutku sam pomislio da ću skočiti na njih i krenuti u kontranapad, uz puno mlataranja i režanja na njih, misleći da ću ih preplašiti... U tom trenutku doslovno počinje borba za život... Njihov bijes je postajao sve veći i veći... Sa svih strana su me napadali, srećom nisu mi bili iza leđa, pa sam ih nekako uspio zaustaviti motkama", kazao je Rokvić.

Dodao je da je njih šest, sedam trčalo prema njemu i da nisu odustajali.

"Ženka je bila najagresivnija, sa krivim zubima, jako strašna situacija... Nekoliko minuta je bio napad gdje sam sve pokušao i ništa nije vrijedilo to. Rekao sam gotovo je, pojest će me. U jednom trenutku, ne znam odakle sam, samo sam rekao MIR, MIR, dobro je, sve je u redu, dosta je. Mirno i ponizan sam tijelom napravio pokret kao da ću se sagnuti i zamoliti za MIR! U sekundi su svi psi spustili glave i uši u isto vrijeme i napad je prestao. Jako strašna situacija, hvala Bogu da je prošlo kako je prošlo. Ljutnjom se nikad ne ide na ljutnju. Samo MIR! Od tog trenutka u mojoj glavi odjekuje, Mir svima...I duhu tvome...Priklonite glave svoje Gospodu...Slava i hvala Bogu!", poručio je Rokvić.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo