15°C
Mostar 19°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 17°C
Bihać 14°C

20.05.2024 / 09:28 Obrazovanje - IPF u Zenici

63-godišnja studentica Seada Todić jedna od najboljih na godini

63-godišnja studentica Seada Todić jedna od najboljih na godini
Foto: Preporod

Da za sticanje akademskog znanja i iskustva nije kasno ni u sedmoj deceniji života svjedoči Seada Todić, 63-godišnja studentica četvrte godine Odsjeka za arapski jezik i književnost na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici.

S trenutnim prosjekom ocjena 9. Seadu, koja je svoju ljubav prema arapskom jeziku željela oplemeniti na Odsjeku za arapski jezik i književnost, dijeli svega par ispita od zvanja diplomiranog profesora arapskog jezika i književnosti.

- Zaista se čovjek, što više uči, osjeća bogatijim. Ono što sam naučila o arapskom jeziku i kulturi može se mjeriti sa najljepšim poklonima. Apelujem na mlade ljude da stremljenja i granice koje žele dostići ne postavljaju neposredno ispred sebe, nego što dalje naprijed - kaže Todić.

Napomenula je da je ona dokaz koji govori u prilog tome da godine nisu važne.

- Važna je volja i želja da se učenjem obogati duh i tijelo. Naročito apelujem na buduće studente arapskog jezika na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici da ustraju, da ne odustaju na susretu sa prvim preprekama, i slast rezultata neće nikako izostati. Ovdje vas čeka tim izuzetno profesionalnih profesora i asistenata koji se maksimalno zalažu da vam prenesu svoje znanje - poručuje Seada Todić.

Na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici s ponosom ističu da je Seada Todić jedan od najboljih studenata na godini.


(Preporod.info)

 

Izdvajamo