20°C
Mostar 27°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 18°C
Bihać 15°C

20.05.2024 / 20:00 SHOW - Razgovor za Žene.ba

Neda Ukraden otkrila za čim žali u životu: To je nešto što sebi ne mogu da oprostim

Neda Ukraden otkrila za čim žali u životu: To je nešto što sebi ne mogu da oprostim
Foto: FB

Neda Ukraden na muzičkoj sceni je više od pet decenija.

U razgovoru za portal Žene.ba je podijelila svoje misli o ljubavi, životnim izazovima i mudrosti koju je stekla kroz godine, ali i otkrila tajnu svog izgleda.

Prije nekoliko dana svoje fanove je obradovala pjesmom ‘Živi se i umire za ljubav’, za koju kaže da je dio njene priče.

Kada zaista vrijedi živjeti i umrijeti za ljubav?

"Zamislite život bez ljubavi. Zamislite život kao samo puko ustajanje, hranjenje i spavanje – tabula rasa. Osjećaj nula bodova. Ja mislim da je to život nezdravih ljudi.

Nije samo nužna emocija muškarca i žene. Ljubav je i prema majci, prema roditeljima, prema djetetu, prema unuku, prema drugarici, prema susjedu... Znate, to je neko ljudsko i osnovno poštovanje. Ja sam starog kova i imam potrebu, kad vidim da negdje treba reagovati i pomoći, ja se uvijek dajem, iako mnogi ne bi. Zbog toga ova pjesma služi kao poruka da se još uvijek treba voljeti i poštovati", kaže Neda.

Otkrila je da ima mnogo pjesama koje su autobiografske.

"Kad se čovjek preispituje, smatra da je mnoge stvari mogao drugačije da uradi. Ali, ono što je meni žao je što nisam imala više djece. To je nešto što ja sebi ne mogu da oprostim, ali nisam imala sreće kada je u pitanju brak. Svoju kćerku jedinicu smatram najvećim životnim draguljem", poručila je za Žene.ba.

Neda Ukraden godinama jako uspješno prkosi, a otkrila je svoju tajnu i rutine.

"Prije našeg razgovora, odradila sam tabata workout i to savjetujem svima. To obuhvata osam vježbi koje možete raditi bilo gdje i nisu vam potrebne sprave. Ja mnogo vozim i nastupam, te stojim na štiklama po 5-6 sati što može biti jako iscrpljujuće. Iz tog razloga meni tabata mnogo pomaže.

Također mnogo novca trošim na dobru kozmetiku za njegu kože. Dobra noćna krema, dobar serum, dobro očišćeno lice i naravno dobar tekući puder - za to ne treba žaliti novac", kazala je.

O Nedinim savjetima kolegicama na estradi, estetskim zahvatima, ali i muško-ženskim odnosima, više čitajte na portalu Žene.ba


(Vijesti.ba)

 

Izdvajamo