13°C
Mostar 18°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 17°C
Bihać 17°C

21.05.2024 / 13:37 Crna hronika - Stravičan slučaj

Istraga trostrukog ubistva u Tuzli: Šta znače poruke pronađene u stanu?

Istraga trostrukog ubistva u Tuzli: Šta znače poruke pronađene u stanu?
Foto: Vijesti.ba

Motivi trostrukog ubistva i samoubistva u Tuzli još nisu poznati.

Istražioci Tužilaštva TK još rade na detaljima koji su doveli do ovog zločina. Sve indicije ukazuju na to da je 39-godišnji Mujaga Čičkušić brutalno usmrtio svoju 34-godišnju suprugu Amelu Čičkušić i njihovo dvoje djece starosti od dvije i devet godina.

Čičkušić je sva ubistva počinio najvjerovatnije sjekirom koja je i pronađena u stanu.

Podaci iz same istrage govore da je Mujaga Čičkušić u stanu ostavio i poruke na kojima su pisala imena rođaka koji borave u Njemačkoj. Još nije poznato šta pronađene poruke i imena znače i imaju li veze sa ubistvima.

Sociolog Smiljana Vovna, za Vijesti.ba kaže kako je ovakve slučajeve jako teško prevenirati.

„Porodično nasilje je latentan problem koji se dešava u četiri zida. Svijet izvan stana to ne zna ako oni koji su žrtve nasilja to ne iznesu van svojih zidova. Sve dok krijemo problem koji imamo u porodici ne možemo očekivati da društvo reaguje“, kaže Vovna.

Naša sagovornica dodaje da je jako čudno da niko od komšija nije čuo nikakvu buku iz stana u kojem su se dogodila tri tako strašna ubistva.

„On je tri osobe lišio života. On to nije mogao u isto vrijeme, neko je morao da svjedoči tome i da vrišti. Zamislite koji je to strah bio kada gledate da vam neko ubija nekoga iz porodice. Nije moguće da niko nije čuo krike i poziv u pomoć“, ističe Vovna.

Saznajemo da je Mujaga Čičkušić bio medicinski tehničar, koji je ranije bio uposlenik Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, ali je našao posao u Njemačkoj, gdje je proveo posljednjih šest mjeseci.

U Tuzlu se vratio prije nekoliko dana. Njegova supruga radila je na UKC-u Tuzla, na Klinici za plućne bolesti, a i ona je planirala odlazak u Njemačku.


V. M. 

(Vijesti.ba)

Izdvajamo