13°C
Mostar 19°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 18°C
Bihać 17°C

22.05.2024 / 11:52 Crna hronika - Međunarodna akcija

SIPA: Na Palama uhapšena osoba, dovodi se u vezu sa terorizmom

SIPA: Na Palama uhapšena osoba, dovodi se u vezu sa terorizmom
Foto: Arhiv

Policijski službenici istražnog tima „Fast“ Državne agencije za istrage i zaštitu danas su na području Pala lišili slobode jednu osobu koja se dovodi u vezu sa izvršenjem krivičnih djela organizirani kriminal, terorizam, bombaški napadi, trgovina oružjem i eksplozivom i pranje novca.

Osoba lišena slobode sprovedena je u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade te će u zakonskom roku biti predata u dalju nadležnost Sudu Bosne i Hercegovine.

Navedene aktivnosti rezultat su šire međunarodne akcije koju danas sprovode nadležni organi Republike Italije. Cilj akcije je lišenje slobode ukupno 17 osoba članova organizirane kriminalne grupe koju čine turski državljani, a koji žive u inostranstvu i umiješani su u izvršenje navedenih krivičnih djela.

U koordinisanoj akciji lišenja slobode učestvuju nadležna policijska tijela Republike Italije, Švicarske, Holandije, Belgije te Bosne i Hercegovine, odnosno policijski službenici SIPA-e.

Takođe, u vezi sa navedenim aktivnostima u 11.00 sati je u Milanu otvorena press konferencija na kojoj će biti prezentirani rezultati istrage i današnje operativne akcije.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo