12°C
Mostar 19°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 18°C
Bihać 15°C

24.05.2024 / 16:49 Košarka - Od iduće sezone

Dubai i zvanično pristupio ABA ligi

Dubai i zvanično pristupio ABA ligi
Foto: ABA
U regionalnoj ABA ligi će od starta nove sezone i zvanično nastupati Dubai, objavljeno je na zvaničnoj stranici ovog takmičenja.

"U skladu sa odlukom koja je donesena na Skupštini ABA lige i nakon što je usvojen dogovor vlasnika, sa Dubaijem je potpisan višegodišnji ugovor. Time su ispunjeni svi uslovi za sportsku i poslovnu saradnju počevši od učešća Dubaija u ABA ligi u sezoni 2024/25.“, navedeno je na zvaničnoj stranici ABA lige.

"Tokom intenzivne i otvorene komunikacije, uz striktno poštovanje svih internih akata ABA lige, dogovoreni su svi detalji veoma ambicioznog sportsko-poslovnog projekta".

"Ovo je projekat od koga svi partneri očekuju korist, ne samo ABA liga već i svi klubovi i Dubai, ali i košarka generalno“, dodaje se u saopštenju.

"Pridruživanje Dubaija ABA ligi je iz mnogih aspekata specifičan sportsko-poslovni projekat. On predstavlja viziju ABA lige koju su klubovi prepoznali i idealnu priliku da se ostvare dva cilja. Prvo, da se pojača kvalitet takmičenja i drugo da se otvore vrata novog tržišta što će potvrditi želju ABA lige da pokrene profitabilnije operacija u korist svih vlasnika“, rekao je za sajt ABA lige direktor lige Dubravko Kmetović.

"Oduševljeni smo što postajemo deo ABA lige, takmičenja i regije u kojoj su ponikli i u kojoj rastu neki od najvećih talenata košarke. Radujemo se domaćinstvima u Dubaiju, u Coca-Cola Areni, gdje će ljubitelji košarke moći uživati u vrhunskom iskustvu. Od srca se zahvaljujemo upravi ABA lige i klubovima na saradnji i posvećenosti tome da dovedemo ABA ligu u naš grad“, poručio je predsjednik Dubaija Abdula Seid Al Nabodah.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo