23°C
Mostar 30°C
Tuzla 27°C
Banja Luka 28°C
Bihać 26°C

25.05.2024 / 21:41 BiH - Trebinje

Sjajni rezultati studenata Građevinskog fakulteta UNSA na Građevinijadi 2024.

Sjajni rezultati studenata Građevinskog fakulteta UNSA na Građevinijadi 2024.
Foto: Građevinski fakultet UNSA
U organizaciji Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu od 20. do 24. maja 2024. godine održana je 50. po redu studentska Građevinijada u Gradu Sunca u Trebinju.

Građevinijada je četverodnevno takmičenje studenata na nivou znanja iz oblasti građevinarstva i geodezije i različitih sportskih disciplina, podijeljenih u muške i ženske kategorije. Ovogodišnje izdanje manifestacije se ističe kao najmasovnije do sada gdje su se našli učesnici iz osam različitih zemalja (Srbija, Hrvatska, Crna Gora, Makedonija, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Bugarska i Rumunija).

Naš takmičarski tim (Šerif Baraković, Amar Borić i Amar Bardak) se može pohvaliti osvajanjem bronzane medalje iz betonskih konstrukcija dok su iz metalnih konstrukcija treće mjesto podijelili sa ekipom iz Splita. Uvidom u rezultate iz ostalih šest predmeta naši studenti su bili četvrti iz geodezije i statike.

Naši muški rukometaši u sastavu Šerif Baraković, Bekir Džemidžić, Enis Karamuja, Muamer Berbić, Nino Lagumdžija, Faris Imamović, Amar Pleh, Faris Isak i Adi Halilović su ostvarili veliki uspjeh plasiravši se u finale turnira, gdje su nakon slabijeg izvođenja sedmeraca izgubili od ekipe Beograda.


Muški odbojkaši (Muamer Berbić, Emir Kukuljac, Vekaz Mustafić, Bekir Džemidžić, Mirza Đono i Mirza Abaza) su redom izbacujući sa turnira ekipe Subotice, Mostara i Banja Luke u finalu nakon izjednačene borbe bili lošiji također od ekipe Beograda i završili na drugom mjestu.


Cijela organizacija puta je zahtijevala dosta truda članova Asocijacije studenata Građevinskog fakulteta koji su neumorno mjesecima radili u svrhu što boljeg predstavljanja svog fakulteta.

Za finansijsku podršku koja je bila neophodna, ovim putem se zahvaljujemo našem generalnom sponzoru (Građevinski fakultet u Sarajevu), zlatnim sponzorima (Instrukta, Širbegović, Top Tim Tri, Nikodil i PPG), srebrenim (Betontechnik 3, Bersia, Fibers Adria, Hering, Grakop, Infra i Europrofil) i partnerima (TZI i Red Bull).

 
“Veliku zahvalu upućujem upravi Građevinskog fakulteta, profesorima, sponzorima i našim studentima koji su dali sve od sebe na ovom takmičenju tako što su se takmičili u više disciplina. Prije svega, put smo iskoristili za dodatno jačanje veza sa kolegama sa drugih Građevinskih fakulteta što je i najvažnije. Velika zahvala također ide za ekipu koja je sa mnom učestvovala u organizaciji puta gdje je bilo jako puno posla. Ovo je podstrek za dalji rad Asocijacije koja polako, ali sigurno pravi jednu lijepu priču koja će progresivno sigurno biti sve uspješnija, i nadam se da će opet biti jaka kao nekada”, kazao je predsjednik Asocijacije studenata Mirza Abaza.

"Želimo da se zahvalimo upravi našeg fakulteta, profesorima te sponzorima koji su nam pomogli da naši studenti odu i rezultatima potvrde da smo po kvaliteti znanja u vrhu građevinarstva na Balkanu. Svi studenti su ispoštovali sve dogovore i dali udio u jednoj ovakvoj priči te je samim tim ova organizacija bila jedinstvena što pruža mogućnost da narednih godina naši studenti budu pobjednici. Činjenica je da par najboljih studenata našeg fakulteta nisu mogli krenuti sa nama iz opravdanih razloga i svjesni smo svoje kvalitete. Drago nam je da smo se istakli među 1300 studenata koji su ovdje učestvovali. Asocijacija u ovom trenutku ima odličnu strukturu, zdrave temelje za budućnost a to sigunro ne bi bilo moguće bez podrške naših profesora“, kazao je student prodekan Borić Amar.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo