15°C
Mostar 20°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 20°C
Bihać 16°C

25.05.2024 / 21:41 BiH - Trebinje

Sjajni rezultati studenata Građevinskog fakulteta UNSA na Građevinijadi 2024.

Sjajni rezultati studenata Građevinskog fakulteta UNSA na Građevinijadi 2024.
Foto: Građevinski fakultet UNSA
U organizaciji Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu od 20. do 24. maja 2024. godine održana je 50. po redu studentska Građevinijada u Gradu Sunca u Trebinju.

Građevinijada je četverodnevno takmičenje studenata na nivou znanja iz oblasti građevinarstva i geodezije i različitih sportskih disciplina, podijeljenih u muške i ženske kategorije. Ovogodišnje izdanje manifestacije se ističe kao najmasovnije do sada gdje su se našli učesnici iz osam različitih zemalja (Srbija, Hrvatska, Crna Gora, Makedonija, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Bugarska i Rumunija).

Naš takmičarski tim (Šerif Baraković, Amar Borić i Amar Bardak) se može pohvaliti osvajanjem bronzane medalje iz betonskih konstrukcija dok su iz metalnih konstrukcija treće mjesto podijelili sa ekipom iz Splita. Uvidom u rezultate iz ostalih šest predmeta naši studenti su bili četvrti iz geodezije i statike.

Naši muški rukometaši u sastavu Šerif Baraković, Bekir Džemidžić, Enis Karamuja, Muamer Berbić, Nino Lagumdžija, Faris Imamović, Amar Pleh, Faris Isak i Adi Halilović su ostvarili veliki uspjeh plasiravši se u finale turnira, gdje su nakon slabijeg izvođenja sedmeraca izgubili od ekipe Beograda.