13°C
Mostar 19°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 18°C
Bihać 17°C

27.05.2024 / 15:58 Politika - Slučaj iz 2022.

Bajrović nakon saslušanja: Reći ću vam za šta me terete, ali nemojte se smijati...

Bajrović nakon saslušanja: Reći ću vam za šta me terete, ali nemojte se smijati...
Foto: Vijesti.ba

Predsjednik Američko-europske inicijative Reuf Bajrović danas je saslušan u prostorijama SIPA-e u Istočnom Sarajevu.

Bajrović je na saslušanju bio u pratnji svog advokata Alena Nakića, a riječ je o slučaju iz 2022. godine.

Protiv njih je tada prijavu podnio predsjednik Hrvatske republikanske stranke (HRS) Slaven Raguž “zbog javnog raspirivanja međunacionalne netrpeljivosti i mržnje prema Hrvatima”.

Reuf Bajrović i njegov advokat Alen Nakić nakon saslušanja u SIPA-i

Reuf Bajrović i njegov advokat Alen Nakić nakon saslušanja u SIPA-i: “Nemojte se smijati kad vam kažem za šta me tuže…”

Posted by Vijesti.ba on Ponedjeljak, 27. maj 2024.

Bajrović je nakon saslušanja poručio da je slučaj apsurdan.

“Dobro došli u Sjevernu Koreju. Svi građani BiH treba da znaju za šta se teretim. Nemojte se smijati, ali između ostalog me terete jer sam tvitao ‘Azra Zornić je moj lični heroj’. Sjeverna Koreja, Rusija, Bjelorusija... Izaberite. Apsolutno sramotno i sve podsjeća na 80-e. Uvodi se verbalni delikt ponovo. Klasična zloupotreba državnog aparata za progon neistomišljenika”, poručio je Bajrović.

“Svi koji poznaju gospodina Bajrovića, znaju da mu se apsolutno ne mogu pripisati terećenja koja bi se ogledala u izazivanju rasne, vjerske i nacionalne netrpeljivosti. On je samo kritičan prema društvenim pojavama i nastavit će da kritikuje sve ono što nije ispravno”, rekao je Nakić, te dodao:

“Mi ne dvojimo da će ovdje biti podignuta optužba protiv g. Bajrovića, ali iz nekih sasvim drugih razloga. Ovo nisu zakonska obilježja krivičnog djela po članu 145. Neka javnost sama procijeni”.

Podsjetimo, na saslušanju je po istoj prijavi danas ranije u SIPA-i boravio Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Potočari. Lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović bi se na saslušanju trebao pojaviti sutra.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo