13°C
Mostar 19°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 18°C
Bihać 17°C

28.05.2024 / 09:42 BiH - Reakcije

Udruženja žrtava: Obustavite progon direkora MC Potočari

Udruženja žrtava: Obustavite progon direkora MC Potočari
Foto: Arhiva
Udruženja porodica žrtava i svjedoka genocida, Majke Srebrenice i Žepe, oglasile su se saopćenjem povodom jučerašnjeg saslušanja direktora MC Srebrenica Emira Suljagića u SIPA-I, po nalogu Tužilaštva BIH.

“U ratu su u svim okupiranim opštinama pobili svakog Bošnjaka čije je obrazovanje prelazilo nivo srednje škole, svakog privrednika. Nakon što su obezglavili narod i taj narod strpali u logore, rijetki su ostali pri zdravoj pameti. Bili su u šoku jedan period dok je Haški tribunal imao kontrolu, a onda su preko Tegeltije vratili kontrolu”, navode u reakciji

Podsjećaju na riječi pokojnog Slavka Jovičića, koji je rekao: "Kad hoćete i dobit ćete".

“Potpuna kontrola pravosudnog sistema, hapšenje i progon svakog iole uglednog Bošnjaka postala je svakodnevnica. Progon direktora Memorijalnog centra Potočari je nulta tačka tolerancije. To mora znati i tužilac koji je sebi uzeo za pravo da u stoskoku preskoči sve brutalne prijetnje kojima su izložene majke, čak i pokušaji ubistva majki i svih Bošnjaka, napadi na povratnike sa teškim posljedicama, ubistva Sve to je valjda normalno preskočiti i doći do direktora Memorijalnog centra Potočari. Ovog puta neće moći”, navode iz udruženja i zaključuju:

“Obustavite progon direkora memorijalnog centra Potočari!”

(Vijesti.ba)

Izdvajamo