13°C
Mostar 19°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 17°C
Bihać 16°C

30.05.2024 / 11:00 Fudbal - Član legendarne generacije Zmajeva

Ermin Bičakčić za Vijesti: 'Zbog Barbareza bih došao i na jednoj nozi ako treba'

Defanzivac Eintracht Braunschweiga, Ermin Bičakčić (34), dobio je poziv selektora Sergeja Barbareza za predstojeće prijateljske utakmice koje naš tim igra protiv Engleske i Italije narednog mjeseca.

Prve asocijacije na pomen Bičakčića za bh. navijače su borbenost, požrtvovanost i gol protiv Slovačke u onoj kultnoj pobjedi od 2:1 koja nam je nacrtala put ka Mundijalu 2014.

Član legendarne generacije Zmajeva se tako nakon nepune četiri godine vraća u dres sa državnim grbom u želji da pomogne onoliko koliko može u ovom momentu s obzirom na povredu koju ima.

"Sjajan je osjećaj ponovo biti tu. Drago mi je da sam se vratio u reprezentaciju za koju navijam i koju jako i istinski volim. ponosan sam što igram za nju. U reprezentaciji BiH sam doživio puno lijepih momenata koje sigurno nikada neću zaboraviti", govori on.

Ermin posljednjih godina muku muči sa povredama koje nikako ne uspjeva sanirati.

Povreda koju je 2020. zadobio u meču protiv Bayerna kada je bio strijelac i dan danas ostavila je posljedice na zdravlje njegovog tijela.

"Zadobio sam jak udarac u jednoj utakmici i obnovio sam povredu, ali biće to sve dobro ako Bog da. Spreman sam za ove utakmice koje nas očekuju", rekao je popularni Bico.

Na pitanje da li postoji šansa da zaigra u predstojećim mečevima odgovara pozitivno i dodaje da porazi protiv Engleza i Italijana ni slučajno nisu već upisani.

"Moram reći da poraze nismo upisali unaprijed. Imamo dosta posla u njima i one će nam na najbolji mogući način pokazati gdje smo i šta smo u ovom momentu, kao i koliko vrijedimo", rekao je Bičakćić koji se potom osvrnuo i na novog selektora Sergeja Barbareza.

"To je jedna legenda i tu se nema šta puno pričati. Kad on i reprezentacija zovu onda se tu puno ne razmišlja. Ja sam i prije govorio da bi na ovo okupljanje stigao i sa jednom nogom ako treba...", govori Ermin.

Iza Bičakčića je sasvim dobra sezona u Braunschweigu sa kojim je ostvario cilj koji se zvao opstanak u ligi. Za narednu sezonu najavljuje velike stvari s ovim klubom.

"Vratio sam se u Braunschweig u trenutku kad je u klubu bila baš teška situacija. Stigao sam u želji da pomognem da se ostane u ligi što smo na kraju i uspjeli. Lijep je osjećaj igrati tamo gdje vas ljudi poštuju. Što se tiče naredne sezone mislim da uz neka pojačanja i promjene u ekipi možemo napasti i plasman u Bundesligu", ističe Bičakčić.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine 3. juna gostuje Engleskoj u Newcastleu, dok će šest dana kasnije (9. juna) također igrati u gostima i to protiv aktuelnog prvaka Evrope - selekcije Italije.

Obje utakmice će biti emitovane na kanalu BHRT-a, a na portalu Vijesti.ba moći ćete pratiti i tekstualni prijenos ovih mečeva.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo