32°C
Mostar 36°C
Tuzla 37°C
Banja Luka 35°C
Bihać 32°C

04.06.2024 / 19:37 Dijaspora - Važni za budućnost BiH

Krug 99 pozvao bh. dijasporu: Izađite na izbore za EU Parlament!

Krug 99 pozvao bh. dijasporu: Izađite na izbore za EU Parlament!
Foto: Arhiva
Asocijacija nezavisnih intelektualaca Krug 99 pozvala je bosanskohercegovačku dijasporu koja živi u zemljama Evropske unije da izađe na predstojeće izbore za članove Evropskog Parlamenta, ističući, prvenstveno, važnost i utjecaj predstojećih izbora na budućnost BiH, kao zemlje aspiranta za buduće članstvo.

Prenosimo njihov poziv:

"Novi saziv Evropskog Parlamenta u mnogome će ocrtati budućnost, mir i stabilnost EU i svake njene države, ali i budućnost nas država aspiranata za buduće članstvo. Glasajte po sopstvenoj savjesti i odgovornosti kako prema društvima i zemljama vaše druge domovine, ali i sa najdubljim osjećanjima za sudbinu vaše izvorne domovine Bosne i Hercegovine!

Naša zemlja suočena je sa preteškim izazovima! Vaš glas je važan! On će omogućiti da se snažnije čuje pošten glas, tamo gdje se odlučuje o demokratskoj i prosperitetnoj tranziciji suverene države BiH.

Prepoznajte među kandidatima one koji će zastupati izvorne evropske vrijednosti za integraciju BiH u EU, tom pouzdanom putu ka trajnom miru i prosperitetu za sve ljude u našoj napaćenoj zemlji.

Odbijte glasati za one koji bi nas ostavili u predziđu moderne Evrope, u okovima etnonacionalizma i podjela.

Vi u Holandiji prepoznali ste Tineke Strik i njen odvažni glas na Evropskom Parlamentu koja je razumjela i zastupala najbolje interese svih ljudi u BiH.

Glasajte za takve dokazane prijatelje i kandidate u čiju dobru namjeru ste se osvjedočili u prošlosti. Podjednako prepoznajte i one koji odbijaju za Bosnu i Hercegovinu vrijednosti koje Evropa želi za sebe.

Izići na evropske izbore vaša je ljudska dužnost prema izvornoj domovini!"

(Vijesti.ba)

Izdvajamo