22°C
Mostar 31°C
Tuzla 26°C
Banja Luka 27°C
Bihać 26°C

09.06.2024 / 13:41 Regija - Nakon "Svesrpskog sabora"

Populistički spot: Svi kao jedan uz komandanta Vučića

Populistički spot: Svi kao jedan uz komandanta Vučića
Foto: Arhiva
U jutarnjem programu srbijanske televizije Pink jutros je prikazan spot u kojem se poziva da "svi kao jedan trebaju stati uz komandanta Aleksandra Vučića".

U pozadini se čuje Vučićev glas: "Tvrd je orah voćka čudnovata, ne slomi ga, a zube polomi. Nikoga se ne plašimo, jer slobodna i slobodarska Srbija se nema čega plašiti. Srbija ne smije stati".


Slijedi zatim pjesma sljedećeg teksta: "Kosovo je srce milo, zna se šta je tamo bilo. Majka plače, sina čeka, da se vrati izdaleka. Nek' se barjak srpski vije, ljuta borba sad se bije. Svi k'o jedan, brat do brata, uz Aleksandra komandanta".

Podsjetimo, jučer je u Beogradu održana manifestacija Svesrpski sabor - "Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska".

Sve je počelo molitvom u Hramu Svetog Save. Vučić je na centralnom skupu poručio da je najvažniji zadatak sačuvati mir i slobodu:

"Moramo biti mudriji nego obično, pokazati da smo dovoljno pametni. Ginuli smo u 20. stoljeću više nego svi drugi narodi u cijelom svijetu. Dajte da pokušamo pametnom politikom sačuvati glave naše djece, da pokušamo sačuvat mir i slobodu i ostvarivati naše vitalne nacionalne ciljeve i interese. To je naš najvažniji zadatak", istaknuo je Vučić.

U okviru manifestacije održana je zajednička sjednica vlada Srbije i RS na kojoj je usvojen nacrt Deklaracije o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda. U Deklaraciji se, među ostalim "potvrđuje neodvojivost Kosova i Metohije od Srbije" i privrženost Daytonskom mirovnom sporazumu za BiH, a osuđuje svako njegovo kršenje.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo