13°C
Mostar 19°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 17°C
Bihać 16°C

09.06.2024 / 13:55 Auto-Moto - Sarajevo

FOTO / Atmosfera na vrhuncu: Pogledajte glavni grad BiH uoči Red Bull Showrun-a

Pripreme su završene, tako da glavni grad BiH spremno dočekuje publiku i veliki show zvani Red Bull Showrun.

Staza kojom će juriti bolid Formule 1, ali i druge "mašine" na točkovima, u potpunosti je pripremljena prema svim propisima, a gledatelji iz cijele BiH i regije će moći besplatno posmatrati dešavanja uz samu ogradu, kao i s postavljenih te već rasprodanih tribina.

Centar zbivanja je dionica između Marijin Dvora i Tehničke škole, odnosno Zemaljskog muzeja BiH.

Njom će šampionski bolid RB7 voziti slavni britanski F1 vozač David Coulthard, koji će osloboditi snagu i zvuk V8 motora prilikom prolazaka pored desetina hiljada gledatelja, a svakako će ih počastiti i neizostavnim "krofnama" uz miris spaljenih guma, što voli svaki ljubitelj oktanskih sportova.

Osim Coultharda, na Red Bull Showrun su stigle i druge velike zvijezde uključujući Arunasa Gibiežu, koji će na svom motociklu izvoditi stuntove iz svog bogatog repertoara. 

Početak glavnog programa događaja zakazan je za 14 sati i trajat će do 16 sati. U zonu održavanja događaja nije dozvoljeno unošenje pirotehničkih sredstava, staklenih predmeta, limenki, PET ambalaže i drugih predmeta koji mogu biti opasni po posjetitelje. Također, nije dozvoljeno korištenje dronova koji ne pripadaju organizatoru, a u slučaju da se pojave, bit će oboreni.

Zbog očekivanog velikog broja gledatelja, posjetiteljima se savjetuje upotreba javnog gradskog saobraćaja i alternativnog prijevoza, kao i korištenje parking prostora koji nisu u užoj zoni održavanja Red Bull Showruna. Što se tiče izmjena režima saobraćaja, tramvaji će saobraćati do Čengić Vile, ali će autobuski i trolejbuski saobraćaj biti pojačan. Također, manji broj sarajevskih ulica će biti zatvoren za saobraćaj u periodu od 00:00 do 20:00 sati, tako da će se građani preusmjeravati na alternativne pravce. Saobraćaj će biti obustavljen u dijelu ulice Maršala Tita, od raskrsnice Hiseta i Alipašina do raskrsnice ulica Maršala Tita i Vrbanja, kao i u dijelu ulice Zmaja od Bosne uključujući bočne ulice u užoj zoni održavanja događaja.

Za one koji danas neće biti među hiljadama sretnika u Sarajevu, TV prijenos Red Bull Showruna osiguran je na Sport Klubu.

Red Bull Showrun Sarajevo bit će realizovan uz podršku Ministarstva saobraćaja KS, Ministarstva kulture i sporta KS, Turističke zajednice KS, te kompanija Bingo, Hifa Petrol, Telemach i Alta, saopćili su ranije organizatori.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo