14°C
Mostar 19°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 18°C
Bihać 17°C

11.06.2024 / 09:56 Fudbal - Veliko iznenađenje

Poznato zbog čega je Vinko Marinović iznenada napustio Borac?

Poznato zbog čega je Vinko Marinović iznenada napustio Borac?
Foto: FK Borac
Bh. sportsku javnost jutros je iznenadila vijest da Vinko Marinović više nije trener banjalučkog Borca.

Bez pretjeranih najava, pogotovo medijskih, Marinović je napustio Borac a klub iz Banja Luke je to saopštio putem zvanične stranice.

Iz Borca su saopštili da je Vinko Marinović izrazio želju za novom etapom u svojoj trenerskoj karijeri, te da je sa njim sporazumno raskinut ugovor.

Tu je i zahvalnica Marinoviću za sve što je uradio za Borac, uz poruku da mu "vrata kluba ostaju otvorena za sva vremena".

S obzirom na dobre rezultate koje je Marinović imao sa Borcem, nameće se zaključak da je ovaj stručnjak procijenio da je sa banjalučkim timom ostvario sve što je mogao.

Prema nezvaničnim informacijama, Vinko Marinović ima otvorenu i dobru ponudu iz inostranstva i upravo je ona razlog zbog kojeg se odlučio da napusti Borac samo nekoliko dana uoči početka priprema za novu sezonu.

Vinko Marinović je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri radio samo u Bosni i Hercegovini i to u Kozari iz Gradiške, Zrinjskom i Sarajevu, a nekoliko godina je bio selektor U21 reprezentacije BiH. Zanimljivo je da je osvajao titule Premijer lige sa tri različita kluba.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo