14°C
Mostar 20°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 18°C
Bihać 14°C

11.06.2024 / 10:44 Košarka - Trener Partizana

Željko Obradović žestoko kažnjen zbog prekida utakmice Partizan - Zvezda

Željko Obradović žestoko kažnjen zbog prekida utakmice Partizan - Zvezda
Foto: X
Košarkaška Superliga Srbije imala je neslavan završetak s obzirom da druga utakmica finala između Partizana i Crvene zvezde nije završena.

Partizan je pred sami kraj treće četvrtine imao dvocifrenu prednost, ali su se potom košarkaši Zvezde povukli sa terena jer su ih protivnički igrači gađali sa tribina i pjevali uvredljive pjesme.

Uslijedila je konfuzija u kojoj su se pojavile "dvije istine". U Partizanu su vjerovali da će utakmica biti nastavljena dan poslije, te su dobili "naredbu" od svojih navijača da se te večeri ne vraćaju na parket.

S druge strane, igrači Zvezde su se nešto kasnije ponovo pojavili na parketu i sačekali 15 minuta da se tamo vrate i njihovi protivnici. S obzirom da se to nije desilo, utakmica je registrovana rezultatom 20:0 za Crvenu zvezdu, što je značilo njenu pobjedu 2:0 u finalnoj seriji.

Zbog povlačenja ekipe sa terena i kasnijeg nepojavljivanja na parketu, trener Partizana Željko Obradović dobio je žestoku kaznu Košarkaškog saveza Srbije koji ga je kaznio sa četiri utakmice suspenzije.

To u praksi znači da, kada Partizan bude sljedeći put igrao u Superligi, Obradović neće moći voditi ekipu u polufinalu i jednoj ili dvije utakmice finalne serije.

Istu kaznu dobio je i tim-menadžer Partizana, Luka Vulikić.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo