13°C
Mostar 18°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 17°C
Bihać 17°C

11.06.2024 / 12:59 Crna hronika - Ubistvo u Sarajevu

MUP KS dao nove informacije: Sarajkić ranije nije osuđivan, motiv se još istražuje

MUP KS dao nove informacije: Sarajkić ranije nije osuđivan, motiv se još istražuje
Foto: Vijesti.ba/FENA
MUP Kantona Sarajevo danas se zvanično oglasio po pitanju jučerašnjeg ubistva Anela Krše (39) na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu, za koje je osumnjičen Nihad Sarajkić (32).

Glasnogovornica MUP-a Mersiha Novalić izjavila je da se osumnjičeni za ovo ubistvo trenutno se nalazi u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a KS i da nad njim još traje kriminalistička obrada.

Također, rekla je kako se Sarajkić ranije nije osuđivan, kao i da su motivi ubistva zvanično još uvijek nepoznati, iako se u javnosti špekuliše da su se sukobili zbog jedne ženske osobe.

"Tijelo preminulog je prevezeno u prosekturu Bare gdje će se obaviti sva potrebna vještačenja, nakon kojih će se znati sa koliko je metaka osoba ubijena. Istraga će utvrditi koji je motiv jer još uvijek traje kriminalistička obrada, nakon čega će biti predan u daljnju nadležnost postupajućeg tužioca. Osoba koja je lišena slobode za ovo krivično djelo u kaznenim evidencija nema pravosnažnih presuda", rekla je Mersiha Novalić.

Nihad Sarajkić je osumnjičen za krivično djelo ubistvo iz člana 166. Krivičnog zakona FBiH, a dodatno će se teretiti za nelegalno posjedovanje i nošenje oružja.

Prema dosadašnjim saznanjima, policija je utvrdila da je ubijeni 39-godišnji Anel Kršo od 2008. godine do danas prošao kroz kaznenu evidenciju sa devet pravosnažnih presuda za različita krivična djela, među kojima je nasilje u porodici, posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja, ubistvo u pokušaju i krijumčarenje.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo