21°C
Mostar 25°C
Tuzla 24°C
Banja Luka 26°C
Bihać 22°C

12.06.2024 / 08:03 Fudbal - Novi trener

Ćorić danas preuzima Željezničar, prvi potezi se već znaju

Ćorić danas preuzima Željezničar, prvi potezi se već znaju
Foto: Vijesti.ba/Ilustracija
FK Željezničar će danas predstaviti novog trenera Denisa Ćorića, koji će na klupi Plavih naslijediti Hajrudina Đurbuzovića.

Tako će biti krunisani višesedmični pregovori novog rukovodstva Željezničara sa Ćorićem, koji na Grbavicu stiže sa reputacijom najboljeg trenera Wwin lige za sezonu 2023/2024. po izboru trenera i fudbalera bh. lige.

Željezničar je uspio u namjeri da angažuje Ćorića, a također je bitno naglasiti da je ovaj trener imao i drugih ponuda za nastavak karijere što svakako dodatno daje na težini ovom poslu.

Ćorić je bio želja Uprave Plavih, a njegovo imenovanje predstavlja i prvu veliku odluka novog sportskog direktora Elvira Rahimića, koji je na kraju i sam dao zeleno svjetlo za Ćorićev angažman.

Željezničar će sa pripremama za narednu sezonu startati 25. juna, a u planu je odlazak na pripreme na Zlatibor. Pred Ćorićem je do tada važan period, a njegovi prvi potezi će biti selekcija aktuelnog tima s akcentom na fudbalere kojim je istekao ugovor.

U Željezničaru nije mali broj takvih igrača, a na Ćoriću i Rahimiću je da procijene koga će pustiti, a koga zadržati. Naravno, neće to ovisiti samo o njihovim željama, ali neki razgovori će svakako biti obavljeni.

Među fudbalerima koji uskoro postaju slobodni igrači treba istaći Edina Cocalića, Semira Štilića, Josepha Amoaha, Andriju Drlju, Nedima Mekića, Dženana Haračića, pa će biti zanimljivo vidjeti ko će od njih i naredne sezone nositi plavi dres. Za sada su potvrđena tri odlaska - Vahida Selimovića, Antonija Pavića i golmana Filipa Dujmovića.

Na Grbavici se svakako očekuju i pojačanja, a na listi želja je nekoliko zanimljivih fudbalera. Prije svih se tu misli na Edwina Odinaku, 20-godišnjeg desnog beka iz Stupčanice, koji će uskoro vjerovatno put Grbavice.

Pred Ćorićem i Rahimićem je veliki posao, ali dojam je da su stigli na vrijeme i da će imati sasvim dovoljno prostora da 'poslože kockice' do početka nove sezone u Wwin ligi, koja je zakazana za početak augusta.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo