18°C
Mostar 23°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 19°C
Bihać 15°C

12.06.2024 / 17:48 BiH - Parlament BiH

Incident u Sarajevu: Predstavnici Srbije lupali u stolove, pa napustili sjednicu zbog Kosova

Incident u Sarajevu: Predstavnici Srbije lupali u stolove, pa napustili sjednicu zbog Kosova
Foto: Facebook
Prvi dan godišnjeg sastanka predstavnika komisija za odbranu i sigurnost parlamenata Јugoistočne Evrope u Sarajevu obilježile su provokacije i skandali.

Delagacija Srbije i zamjenik predsjedavajućeg Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević su napustili konferenciju.

Do napuštanja je došlo nakon što je član delegacije Hrvatske Zdravka Bušić, govoreći o Vijeću Evrope, rekla da će Kosovo biti primljeno u Vijeće Evrope.

Negodovali su i zbog toga što je predstavnicima Kosova dozvoljeno obraćanje. Potom su lupanjem po stolovima i pokušajima isključivanja mikrofona predstavnici Srbije pokušali da spriječe predstavnike Kosova da govore.

Zastupnik pokreta Samoopredeljenje Arber Redžaj potvrdio je tu informaciju, koju je objavio i na Facebooku.

"Danas, zajedno sa poslanikom Erdžanom Galušijem, učestvujemo na ovom forumu (komisiji za odbranu) na kome učestvuju zemlje jugoistočne Evrope. Srbija je ponovo pokušala da prekine naše govore udaranjem pesnicama po stolu, gaseći nam mikrofone, kao pravi nasilnici. Ipak nisu uspjeli i nikada neće moći", kazao je Redžaj.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo