14°C
Mostar 20°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 18°C
Bihać 15°C

12.06.2024 / 22:30 Košarka - ACB liga

Musa odveo Real do titule prvaka Španije!

Musa odveo Real do titule prvaka Španije!
Foto: X
Košarkaši Real Madrida prvaci su Španije za sezonu 2023/2024, a to je večeras dobilo i zvaničnu potvrdu, tako da Musa i društvo mogu da slave jer su sezonu završili šampionski.

U trećoj utakmici finalne serije play-offa ACB lige Real je večeras u gostima savladao Muricu rezultatom i sa 3:0 i stigao do titule kojom je sezonu okončao u šampionskom ozračju.

Murcia je večeras tražila pobjedu da produži finalnu seriju i dobro su otvorili meč.

Igrali su domaćini odlično prvo poluvrijeme, a u drugoj četvrtini imali su i deset poena razlike. Na odmoru Murica je vodila rezultatom 40:32 i bila u dobroj poziciji.

Real se budi u trećoj četvrtini, vraća se u utakmicu i u finišu treće četvrtine Real je poveo sa 58:53 i tu prednost čuvao do kraja.

Treći period je bio i odlučujući jer je Real treću četvrtinu dobio sa čak 18 razlike rezultatom 34:16.

U posljednjoj četvrtini madridski klub je rutinski držao prednost, a tri minute prije kraja imali su deset poena razlike 77:67 i tada je bilo sve jasso oko pobjednika. Na kraju konačnih 73:84.

Kod Reala ponovo je briljirao naš Džanan Musa koji je susret završio sa 16 poena, četiri skoka i četiri asistencije.

U Realu je odličan bio i Hezonja sa 17 poena i pet skokova, Campazzo je ubacio 11 poena uz šest skokova i tri asistenicije.

Murciu je predvodio Ennis koji je bio raspoložen večeras sa 18 ubačenih poena, Sant-Roos je imao također dobru rolu sa deset poena, pet skokova i tri asistencije.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo