14°C
Mostar 20°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 18°C
Bihać 15°C

13.06.2024 / 07:49 Košarka - Novi poraz

Dončić: Ne prestajemo da vjerujemo, sudije moraju biti bolje

Dončić: Ne prestajemo da vjerujemo, sudije moraju biti bolje
Foto: Agencije
Košarkaš Dallas Mavericksa Luka Dončić izjavio je poslije utakmice sa Bostonom da njegova ekipa neće prestati da vjeruje u pobjedu, kao i da sudije moraju da budu bolje u nastavku serije.

Dončić je konferenciju za medije nakon poraza svog tima od Bostona u trećoj utakmici finalne serije NBA lige otvorio kratkom porukom.

- Pokušavam da odigram što bolje i moraću da odigram bolje - započeo je Dončić.

Dodao je da je njegova ekipa imala šansu za preokret, kao i da mu je žao što je propustio završnicu meča zbog šest faulova.

- Imali smo dobru šansu da se vratimo i bili smo blizu. Na kraju nismo uspjeli. Volio bih da sam bio prisutan u završnici - rekao je Dončić.

Novinare je najviše zanimalo Dončićevo viđenje suđenja.

- Ne znam. Nisu nam dozvolili da budemo fizikalni. Ne želim previše toga da kažem o suđenju, ali kada na ovakav način dobijem šest faulova u finalu teško je ne komentarisati. Moraju sudije biti bolje nego što su bile do sada - dodao je slovenački košarkaš.

Na kraju je rekao da njegov tim vjeruje u pobjedu.

- Uspjeli smo da pronađemo ritam u posljednjoj dionici, ali na kraju su oni zadali posljednji udarac. Međutim, pozitivna stvar za nas je što smo uspjeli da se vratimo u meč poslije velikog zaostatka. Nećemo prestati da vjerujmo dok ne bude gotovo - izjavio je Dončić.

Naredni duel na programu je u noći između petka i subote sa početkom u 2.30 po srednjoevropskom vremenu.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo