16°C
Mostar 20°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 17°C
Bihać 14°C

13.06.2024 / 21:13 Ostali sportovi - Svečano

Sportska dvorana u Konjicu zasjala u novom ruhu

U okviru aktivnosti kojima Grad Konjic obilježava Dan grada danas na svečan način sportistima i rekreativcima predata na korištenje moderna sportska podloga u Sportskoj dvorani Konjic

Danas je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić izbacivanjem lopte s centra sa košarkašicama ŽKK Konjic i ŽKK Play Off na svečan način ozvaničio završetak radova na postavljanju parketa u Sportskoj dvorani Konjic.


- Ovo je jedan novi momenat u našim nastojanjima da u skladu sa iskazanim potrebama menadžmenta i sportskih klubova unaprijeđujemo sportsku infrastrukturu u Konjicu. Pored do sada provedenih radova na sportskim terenima, postavljanje parketa u Sportskoj dvorani omogućit će našim sportistima kvalitetne treninge, ali i mogućnost organizovanja utakmica i reprezentativnih selekcija, zbog čega smo posebno ponosni - kazao je gradonačelnik Ćatić, čestitajući mladim sportistima i njihovim trenerima Dan grada Konjica.

- Svakodnevno na ovom terenu trenira preko 10 sportskih klubova iz Konjica i igra svoje ligaške utakmice. Sigurno da je ovo veliki pomak što se tiče infrastukture koja će sportistima i rekreativcima pružati kvalitetnije i optimalnije uslove za njihove aktivnosti. Prezadovoljni smo onim što je urađeno. Uz sve dosadašnje radove, pregrade, uređenje tribina, zaštitnu oblogu, parket je dao novi izgled i ambijent Sportskoj dvorani- kazao je direktor Adnan Elezović, koji se zahvalio Gradu Konjicu na podršci u ovim aktivnostima.

-Ovo je jedan veliki iskorak kada je u pitanju sport u Konjicu kojim su stvoreni vrhunski uslovi ne samo za košarkaše i košarkašice, već i za sve sportske klubove i rekreativce našeg grada. Nadam se da ćemo ih iskoristi na pravi način za generacije koje dolaze, njihove treninge i sportske igre u kojima sada mogu uživati, jer je u ovim uslovima znatno smanjena i mogućnost od povreda - kazao je Edin Ravnjak, trener ŽKK Konjic.

Ne krijući zadovoljstvo što je dočekao momenat kada Sportska dvorana pruža optimalne uslove za košarkaše i sve sportiste Edin Madžak trener KK Konjic i član generacije konjičana koja je 2000. godine igrala Premijer ligu u muškoj košarci je kazao:

- Naš višedecenijski san konačno je dosanjan, ovo je jako emotivan trenutak za mene jer sam u košarci preko 40 godina. Mislim da će ovo biti prekretnica u daljnjem bavljenju sportom za sve mlade košarkašice i košarkaše u našem gradu. Ovo je uspjeh Grada Konjica na kojem želim da čestitam Gradskoj upravi i gradonačelniku Ćatiću.

Armin Šećerović trener ŽKK Play Off iz Sarajeva naglašavajući kako mu je čast biti danas na otvaranju dvorane sa novim kvalitetnijim sadržajima kazao je da su Konjic i Konjičani zaslužili da imaju ovakve uslove kakve imaju veći gradovi čestitiajući Dan grada Konjica.

Tokom današnje svečanosti odigrane su utakmice između ŽKK Konjic i ŽKK Play Offm, te KK Konjic i KK Turbina.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo