32°C
Mostar 36°C
Tuzla 37°C
Banja Luka 38°C
Bihać 31°C

13.06.2024 / 21:57 BiH - Nakon izjave o Rezoluciji

Vučićev medij napao Schmidta: 'Potpaljuje vatru...'

Vučićev medij napao Schmidta: 'Potpaljuje vatru...'
Foto: Arhiva
Srbijanski režimski medij Informer napao je danas visokog predstavnika Christiana Schmidta.

Informer navodi da je "Schmidt koga Republika Srpska ne priznaje za visokog predstavnika otišao korak dalje u svojim sramnim izjavama i potpaljivanjem vatre ispod famoznog "bosanskog lonca".

Vučićevom mediju je zasmetao komentar Schmidta na rezoluciju o Srebrinici koju je nazvao "pokretačkim faktorom u ozdravljenju i pomirenju".

Naime, visoki predstavnik Christian Schmidt danas je razgovarao sa predstavnicima Organizacionog odbora za obilježavanje 11. jula i predstavnicima udruženja porodica žrtava o predstojećoj komemoraciji.

Kako je navedeno, o komemoraciji je razgovarano u svjetlu usvojene Rezolucije UN-a kojom se ovaj dan proglašava međunarodnim danom sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici.

Schmidt je tim povodom rekao da Rezolucija UN-a o Srebrenici nije politička alatka nego izraz međunarodne posvećenosti čuvanju dostojanstva preživjelih i sjećanju na ubijene.

"Treba je posmatrati kao pokretački faktor u ozdravljenju i pomirenju. Negiranje zločina je neprihvatljivo", rekao je Schmidt.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo