32°C
Mostar 36°C
Tuzla 37°C
Banja Luka 38°C
Bihać 31°C

14.06.2024 / 09:25 Muzika i Film - Objavio novi album

Sergej Ćetković: Supruga je najzaslužnija za sve ono što ja danas uživam

Sergej Ćetković: Supruga je najzaslužnija za sve ono što ja danas uživam
Sergej Ćetković

Sergej Ćetković, jedan od najcjenjenijih i najomiljenijih izvođača na regionalnoj muzičkoj sceni, nakon devet godina publici je predstavio svoj najnoviji album koji je očarao ljubitelje dobre muzike.

Album nosi naziv “Kofer.”

 -

Ovaj poznati crnogorski pjevač je poznat po svojoj sposobnosti da svojim pjesmama prenese duboke emocije te da oslika životne priče kroz muziku. O novom albumu, pjesmama i planovima govorio je za Radio M.

“Za ovih devet godina desilo se preko deset, jedanaest singlova tako da smo ovih zadnjih nekoliko koje smo najsvježije objavili; “Na prvi pogled”, “Kofer”, “Daj šta daš” i pjesma “Ne odlaziš” uvrstili kao dio albuma koji najavljujemo zadnjih četiri, pet godina.

Korona i sva dešavanja su usporavala pakovanje mog muzičkog kofera, tako da evo poslije toliko vremena vraćamo se sa novih osam pjesama i lijepom pričom,” rekao je Sergej.

Ćetković je osam pjesama predstavio u osam dana kako bi svakoj pjesmi dao priliku da se predstavi.

Prva pjesma koju je objavio sa novog albuma je pjesma “Dolazim”, a mi smo ga pitali zašto se odlučio da ova pjesma bude prva i da li je uvezao stih iz pjesme “Kofer”: “Evo uzimam kofer krećem” sa pjesmom “Dolazim.”

“Tako je, nekako se sve samo od sebe namjestilo, ta pjesma je imala svoju priču i ima svoju dosta jaku poruku. Samim tim što kofer ima svoju simboliku i govori o novom početku, putovanju koje se nikada ne završava. Ovo naše putovanje traje već 25 godina tako da ćemo u decembru zajedno proslaviti naših zajedničkih 25 godina. Ovaj kofer je zaista pun životnih priča, života generalno, a život je što kaže jedan moj prijatelj, najveći kreativac od svih nas.”

/p>

Tokom razgovora Sergej je otkrio da se mijenjao tokom svih godina i da planira pratiti produkcijske trendove.

“Naravno da se svi mijenjamo tokom godina i cilj nam je da pokažemo svoju zrelost, pogotovo autorsku. Ali ne vjerujem da ću se promijeniti do te mjere da me publika nekom novom pjesmom ne prepoznaje. Moguće da ću pratiti neke nove produkcijske trendove, ali ću ostati vjeran pop muzici i ovome što radim toliko dugo vremena.”

Bez obzira na godine i životne okolnosti proces učenja uvijek traje, a Sergej je rekao da je najvažnija lekcija koju je naučio tokom svoje bogate karijere koja traje 25 godina da treba prihvatiti posao kojim se bavi kao trčanje maratona te da cijeni i poštuje ono što mu je dato.

Pored 25 godina muzičke karijere, Sergej je ove godine proslavio i 25 godina braka sa njegovom suprugom, koja je dosta utjecala na njegovu karijeru.

“Kada imaš pravu ženu i pravu osobu, pravog prijatelja, mislim da to govori u prilog svih ovih godina karijere. Ona sad da me čuje naljutila bi se, ali je ona zaista najzaslužnija za sve za ono što ja danas uživam, jer je tu sa mnom korak uz korak. Istina je da iza uspješnog muškarca stoji uspješna žena.”


(Vijesti.ba)

Izdvajamo