14°C
Mostar 19°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 18°C
Bihać 16°C

14.06.2024 / 23:35 SHOW - "Dobro napreduje"

Kate Middleton otkrila kad će se pojaviti u javnosti

Kate Middleton otkrila kad će se pojaviti u javnosti
Foto: Instagram
Princeza od Walesa Kate Middleton rekla je da "dobro napreduje" nakon dijagnoze raka i da će u subotu prisustvovati događaju Trooping the Color.

To će biti njezin prvi javni nastup ove godine nakon dijagnoze raka i operacije abdomena u januaru.

U ličnoj poruci Kate je poručila da njezino liječenje još uvijek traje i da će se nastaviti još nekoliko mjeseci. "Još nisam na sigurnom", rekla je u objavi na društvenim mrežama.

Ovo je najznačajnija novost o njenom zdravlju otkako je u martu objavljeno da ima rak. Kate je objavu popratila novom fotografijom, koju je snimio fotograf Matt Porteous, a prikazuje princezu u blizini njezine kuće u Windsoru.


"Kao što svako ko prolazi kroz hemoterapiju zna, postoje dobri i loši dani. U lošim danima osjećate se slabo, umorno i morate se prepustiti odmoru, ali u dobrim danima, kada se osjećate snažnije, želite najbolje iskoristiti vrijeme. Moje liječenje je u toku i trajat će još nekoliko mjeseci", napisala je u objavi.

"U dane kada se osjećam dovoljno dobro, zadovoljstvo mi je uključiti se u školski život moje djece, provoditi vrijeme na stvarima koje mi daju energiju i pozitivnost, kao i malo raditi od kuće. Učim kako biti strpljiva, posebno s neizvjesnošću. Uzimam svaki dan onako kako dolazi, slušam svoje tijelo i dopuštam sebi ovo prijeko potrebno vrijeme za ozdravljenje", dodala je.

Inače, Trooping the Colour označava rođendansku zabavu monarha, a princeza će sudjelovati u povorci kočija sa svojom djecom i bit će u društvu porodice i mahati s balkona Buckinghamske palače.

Kate je također izrazila zahvalnost na porukama javne podrške tokom svoje bolesti rekavši da je "oduševljena" ohrabrenjem.

"Doista je to promijenilo svijet za Williama i mene i pomoglo nam je oboma u nekim od težih vremena", stoji u njezinoj poruci.

Princeza je počela raditi od kuće i očekuje da će prisustvovati nekim događanjima tokom ljeta, ali Kensingtonska palača je naglasila da to nije potpuni povratak i da bi se planovi mogli promijeniti u kratkom roku.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo